Prințesa Diana: ce truc folosea pentru a-și ascunde decolteul, când purta rochii îndrăznețe?

29 iulie 2022   Royals

Toată lumea este de acord că regretata Prințesă Diana a fost definiția stilului. Ca membră a Familiei Regale Britanice, fosta soție a Prințului Charles era, pe vremea ei, sinonimă cu stilul și bunul gust.

Puțini știu că prințesa decedată în anul 1997 folosea un truc inteligent atunci când purta rochii cu decolteu, pentru a nu risca să pară vulgară.

Stilista britanică Miranda Holder a explicat cum mama lui William și a lui Harry se folosea de poșetă pentru a bloca accesul paparazzilor la poze în care Diana risca să arate prea mult. 

„Poșetele sunt folosite frecvent de ducese actuale precum Kate Middleton și Meghan Markle, ca un plus elegant la ținutele lor. Prințesa Diana a fost și ea o adeptă a poșetelor, dar acest lucru a fost și dintr-un alt motiv, foarte inteligent. Prințesa Diana își folosea geanta pentru a-și proteja decolteul de paparazzii atunci când urca și cobora dintr-o mașină. Așa face o prințesă.”

Designerul de genți Anya Hindmarsh a declarat, la rândul ei, pentru The Telegraph: „Obișnuiam să râdem când proiectam ceea ce ea numea genți de decolteu, niște plicuri mici din satin cu care își acoperea decolteul când ieșea din mașină”.

Prințesa Diana a fost inspirată să folosească trucul poșetei după ce a purtat o rochie cu decolteu amplu, la o gală organizată la scurt timp după logodna ei cu Charles.

Rochia neagră de seară a provocat furori, atunci, în presă, Prințesa Diana amintindu-și momentul într-un interviu, peste ani: „A fost o rochie de adult în adevăratul sens al cuvântului. Aveam pieptul destul de generos atunci, iar presa s-a entuziasmat".

Foto: Profimedia

Mai multe