Prințesa Diana, comemorată de fratele mai mic! Imaginea făcută publică de Charles Spencer

1 septembrie 2024   Royals

Prințesa Diana a murit în urma unui accident de mașină pe 31 august 1997. Nu a fost uitată de fanii regali, dar nici de fratele ei, de Charles Spencer!

Charles Spencer, în vârstă de 60 de ani, a publicat sâmbătă, 31 august, o postare pe Instagram, comemorând 27 de ani de când Prințesa Diana, sora lui, a murit în urma unui accident de mașină.

Charles Spencer a distribuit o imagine care arăta diverse fotografii și tăieturi cu articole din ziare cu Prințesa Diana, inclusiv un articol despre botezul ei și o fotografie a regretatei Prințese din copilărie. În postarea de pe Instagram, el nu a avut însă o descriere, nu a transmis niciun gând. 

Charles Spencer este cel mai mic dintre cei cinci copii ai lui John Spencer și Frances Shand Kydd. A crescut împreună cu cele trei surori mai mari ale sale: Sarah, cea mai mare, născută în 1955, urmată de Jane în 1957 și Diana în 1961. Charles Spencer a avut, de asemenea, un frate mai mare pe nume John, care s-a născut în 1960, dar a murit la scurt timp după ce a venit pe lume. 

Charles Spencer, profund îndurerat după moartea surorii sale

După moartea Prințesei Diana, Charles Spencer a spus că s-a întrebat mereu dacă ar fi putut face mai mult pentru a-și salva sora. „Mereu te gândești, Doamne, aș fi vrut să o pot proteja. A fost doar... a fost devastator”, a declarat el pentru publicația People în 2017. „Întotdeauna m-am simțit ... intens protector față de ea”. De la moartea Dianei, Charles a devenit un apărător declarat al moștenirii ei și un campion al cauzelor ei.

Charles Spencer a fost cel care a rostit elogiul în timpul funeraliilor Prințesei Diana, pe 6 septembrie 1997. În calitate de „reprezentant al unei familii îndurerate, al unei țări în doliu, în fața unei lumi în stare de șoc”, el a adus un omagiu surorii sale ca fiind „esența compasiunii, a datoriei, a stilului, a frumuseții”.

Charles Spencer a subliniat, de asemenea, modul în care Diana a fost tratată de presa tabloidă, descriind-o drept „cea mai vânată persoană a epocii moderne”. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe