Prințesa Mette-Marit e în pericol! Scandalul fiului său îi agravează boala

10 octombrie 2024   Royals

Ca și cum nu era suficient că imaginea lor publică e grav afectată, toate discuțiile din jurul lui Marius Borg o afectează mult pe prințesa moștenitoare, al cărei stres emoțional îi provoacă probleme respiratorii serioase.

În ciuda situației delicate a monarhiei norvegiene în urma scandalului din jurul fiului cel mare al Prințesei Mette-Marit și a scăderii popularității monarhiei, Familia Regală își continuă cu capul sus agenda oficială. Regele Harald și Prințul Haakon au luat parte la un omagiu adus victimelor atacurilor teroriste din 7 octombrie 2023 din Israel.

Mai simbolic a fost evenimentul la care a participat Prințesa Mette-Marit a Norvegiei. Aceasta are de ani de zile un program relativ redus din cauza fibrozei pulmonare de care suferă, deși încearcă să ia parte la cât mai multe angajamente. Soția moștenitorului a vizitat Consiliul pentru Sănătate Mintală din capitala Norvegiei, ca parte a sărbătoririi Zilei Mondiale a Sănătății Mintale. Vizita din acest an este cu atât mai specială cu cât fiul ei cel mare a afirmat într-o declarație, după prima sa arestare, că suferă de probleme de sănătate mintală. La rândul ei, însă, Prințesa Mette-Marit e supusă acum unui uriaș stres emoțional, care îi provoacă probleme respiratorii serioase și o deprimare psihică continuă.

Calmă și zâmbitoare, soția Prințului Haakon încearcă să păstreze, totuși, aparențele și nu a vrut să lipsească de la această întâlnire, deși nu a făcut nicio declarație cu privire la scandalul din jurul lui Marius Borg. Recent, ea și prințul moștenitor au vorbit pentru scurt timp cu presa în timpul unui angajament oficial și au declarat că preferă să nu comenteze pentru moment, deși nu exclud să vorbească la o dată ulterioară.

Acesta nu a fost singurul angajament legat de sănătatea mintală în care a fost implicată prințesa. Prințul Haakon al Norvegiei și soția sa au efectuat o vizită la Institutul Nic Waals pentru sănătatea mintală a copiilor și tinerilor. 

Comentatorii regali spun că probabil aceste ieșiri îi fac bine, tocmai pentru că o mențin activă și în contact cu specialiștii, însă, având în vedere severitatea bolii ei, Prințesa Mette-Marit se află constant într-un adevărat pericol, mai ales acum, când Familia Regală e criticată din toate părțile și nu are parte de niciun moment de liniște. 

Fibroza pulmonară este o boală cronică care afectează țesutul pulmonar și îi reduce capacitatea de oxigenare. Dificultățile de respirație, tusea și oboseala sunt cele mai vizibile semne. Din păcate, leziunile cauzate de fibroza pulmonară nu pot fi vindecate. Medicamentele și terapiile pot ajută, uneori, la încetinirea evoluției fibrozei, ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții. Pentru unii oameni, însă, un transplant pulmonar ar putea fi o soluție. Cert e că, în cazul de față, Prințesa Mette-Marit are nevoie de un regim de viață controlat, efort scăzut, limitarea oricărei expuneri emoționale și odihnă.

FOTO: Casa Regală norvegiană, Sigurd Fandango/D2 magasin, Instagram

Mai multe