Prințesa moştenitoare Amalia a Olandei a devenit ținta crimei organizate

6 decembrie 2022   Royals

Aflată la facultate în Amsterdam, autorităţile au sporit securitatea din jurul prinţesei, care este vizată de mafia marocană.

Încă de luna trecută, Prințesa Catharina-Amalia a Țărilor de Jos, acum în vârstă de 18 ani, a fost amenințată că va fi răpită sau atacată de către membri ai grupării Mocro Maffia - o organizaţie mafiotă marocană care ar vrea ca, în urma presiunilor exercitate asupra Casei Regale olandeze, să obţină eliberarea liderului său. Imediat, Prinţesa Moştenitoare a Olandei a trecut sub protecţia forţelor de securitate, care se află în alertă maximă. De-atunci, aceasta n-a mai locuit în apartamentul din Amesterdam pe care-l închiriase pe perioada studenţiei, ci a stat mai mult retrasă în Palatul Huis ten Bosch din Haga și nu a ieşit decât pentru a participa la câteva dintre cursurile Universităţii din Amsterdam, aflată la o oră distanţă de Palat, pe care o urmează de la începutul acestui an școlar.

Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos și soția sa, Regina Maxima, îşi fac mari griji pentru siguranţa copiilor lor şi a Amaliei, în special. "Amalia nu poate trăi singură. Acest lucru are un impact uriaș asupra vieții ei. Nu mai locuiește în Amsterdam și nu prea poate ieși în oraș", a spus Regina despre cel mai mare copil al ei, Catharina-Amalia, care le va urma la tron. 

Zilele trecute, însă, Prinţesa Catharina-Amalia a fost văzută din nou pe străzile din Amsterdam, pentru prima dată de la ameninţările care au forţat-o să evite apariţiile publice. Alături de părinţii săi şi de cele două surori ale sale, Prinţesa moştenitoare a Olandei a luat parte la o şedinţă foto, după care Familia Regală a participat la o expoziţie la Nieuwe Kerk despre viaţa fostei Regine Juliana, bunica Regelui Willem-Alexander. Amalia a Olandei Totul, bineînţeles, s-a desfăşurat sub protecţia foreţelor din poliţie şi a serviciilor secrete.

FOTO: RVD/Koninklijk Huis

Mai multe