Prințese la propriu! Ele sunt divele de la Bollywood care fac parte din familii regale indiene

3 aprilie 2023   Royals

Ce-i drept, în India, multe celebrități de la Bollywood se bucură de un statut regal prin simpla lor existență pe marile ecrane, însă multe dintre acestea chiar au și o descendență regală autentică.

Industria de film hindusă a pus pe harta lumii nume mari de actori, precum Salman Khan sau Aishwarya Rai, însă mulți dintre protagoniștii filmelor produse la Bollywood sunt superstaruri doar în propria țară. Dar ies în evidență prin leagăturile lor cu foștii prinți indieni (maharajahi).

Printre acestea, se numără și superba actriță și fost model Sagarika Ghatge, în vârstă de 37 de ani, soția fostului star al echipei de crichet indiene Zaheer Khan, o adevărată prințesă la propriu și la figurat.

Sagarika s-a născut pe 8 ianuarie 1986 în familia regală din Kolhapur, tatăl ei făcând parte din fosta familie regală din Kagal și bunica ei, Sita Raje Ghatge, fiind fiica lui Tukojirao Holkar III din Indore. Acesta din urmă a fost Maharajahul statului Indore din centrul Indiei, între 1903 și 1926.

O altă vedetă de la Bollywood cu origini regale este și actrița Bhagyashree Dasani, cunoscută sub numele de scenă Bhagyashree, în vârstă de 54 de ani.

Celebră pentru rolurile sale în producții în limba hindi, Bhagyashree provine din familia regală Sangli din Maharashtra. Mai exact, frumoasa actriță ea este nepoata ultimului Raja (prinț) conducător al statului princiar Sangli din India. 

Reima Sen este o altă frumusețe de la Bollywood care are legături regale cât se poate de clare.

În vârstă de 43 de ani, actrița îl are ca tată pe Bharat Dev Varma, membru al familiei regale din Tripura, un stat din nord-estul Indiei.

Bunica ei paternă, Ila Devi, a fost prințesă în orașul Koch Behar, iar sora mai mică a acesteia, Gayatri Devi, a fost Maharani din Jaipur (regină-consoară a capitalei statului Rajasthan din India).

Mai mult, străbunica paternă a actriței, pe numele ei Indira, a fost singura fiică a Maharajahului Sayajirao Gaekwad III din Baroda.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe