Prințul Albert, apariție surpriză în familie, la doar patru zile după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

29 ianuarie 2023   Royals

Nu a rezistat Prințul Albert de Monaco să stea prea mult timp departe de familie și Palatul monegasc.

Adevărul este că a făcut COVID-19 în cel mai prost moment. Chiar de sărbătoarea națională a Sfintei Devota. Și dacă a lipsit de la ritualul simbolic al aprinderii unei bărci de pescari joi seară, vineri și-a făcut apariția la balcon, alături de soția Charlene și gemenii cuplului, Jacques și Gabriella.

E drept, cu mască. Până la urmă, Prințul Albert a stat în izolare doar trei zile, căci era asimptomatic. A ieșit pozitiv la un test COVID marți, după ce duminică a fost cu copiii la circ, fără Prințesa Charlene.

Ea și copiii s-au simțit foarte bine în tot acest timp. Ba mai mult, Prințesa Charlene a împlinit miercuri 45 de ani.

Vineri, întreaga familie a asistat de la balcon la slujba Sfintei Devota, patroana Principatului de Monaco.

Nimeni nu se aștepta să îl vadă pe Prințul Albert la balcon, dar iată totuși că a făcut-o.

Prințul în vârstă de 64 de ani s-a îmbrăcat bine, cu un palton, a avut o mască de protecție pe figură și a participat la ceremonie alături de familia sa.

Prințesa Charlene a fost elegantă ca de fiecare dată, cu un palton sobru gri și o helancă în aceeași culoare, dar și mănuși negre din piele. Și micuții prinți au asistat cu emoție, eleganți, la slujbă.

Cu doar o zi înainte, Prințesa Charlene și copiii au asistat la un ritual străvechi de aprindere a unei bărci vechi de pescari.

Aprinsul bărcii de pescari în ajunul sărbătorii este o tradiție la Monaco din 1874, întrucât Palatul monegasc își onorează astfel patroana spirituală, pe Sfânta Devota.

Legenda spune că era o creștină persecutată pentru credința sa și că a fost ucisă în timpul persecuției lui Diocletian în Corsica. Trupul trebuia să-i fie ars, dar l-au salvat alți creștini și a fost trimis cu o barcă de pescari în Africa, unde se spera că va primi o înmormântare creștinească. Barca a fost prinsă într-o furtună și mânată la Les Guamates, unde exista deja capela Sfântului Gheorghe.

Cu această ocazie, la Monaco este sărbătoare națională și are loc o slujbă la Catedrala Sfintei Maria, unde participă, de obicei, și membrii familiei regale.

Foto: Getty

Mai multe