Prințul Albert, însoțit din nou de sora lui, în loc de Charlene. Prințesa Caroline e lidera din umbră

21 octombrie 2024   Royals

Am observat că, de câte ori Prințesa Charlene absentează de la evenimentele publice din Principatul de Monaco, locul ei este luat de cumnata sa, Prințesa Caroline de Monaco.

S-a întâmplat și weekendul trecut, atunci când Prințul Albert a fost însoțit de sora lui mai mare, Caroline, la un eveniment care a avut loc la Palatul Princiar. Cei doi au găzduit ceremonia de premiere a Fundației Prințul Pierre, care a acordat mai multe premii pentru literatură și muzică.

Cu această ocazie, cei doi frați princiari și-au asortat ținutele, Albert alegând un costum elegant, albastru, iar sora sa, Caroline, o rochie bluemarin cu model boho, care i-a venit de minune. Nu este prima dată când eleganta prințesă în vârstă de 67 de ani îi ține locul consoartei suveranului la evenimentele publice, mulți comentând că, de fapt, Caroline este conducătoarea din umbră a principatului, alături de fratele ei în vârstă de 66 de ani.

Asta după ce s-a tot comentat că cele două cumnate, Charlene și Caroline, nu se înțeleg prea bine. Dimpotrivă, între ele ar mocni o rivalitate veche și încă nestinsă, legată de statutul de cea mai importantă femeie din principat.

Când Prințesa Charlene a devenit soția lui Albert, în 2011, Prințesa Caroline a intrat într-un con neașteptat de umbră, umbra unei femei mai tinere și mai interesante pentru public.

Nu numai că sud-africanca a preluat multe dintre îndatoririle regale al cumnatei, dar a și înlocuit-o pe aceasta în centrul atenției. Vorbind cu publicația Express despre această dinamică complicată, experta regală Brittani Barger a explicat: „Trebuie să vă amintiți că atunci când copiii Prințului Rainier și ai lui Grace Kelly erau mici, toți erau populari și urmați îndeaproape de presă”. Apoi, pe măsură ce au crescut, frumoasa Prințesă Caroline a continuat să fie cea mai bine cotată femeie din familia princiară și cea mai fotografiată, în același timp.

„Lui Albert i-a luat destul de mult timp să se așeze la casa lui, așa că poate Caroline s-a gândit că asta nu se va întâmpla niciodată și că ea va fi pentru totdeauna conducătoarea din umbră a principatului. Caroline a fost un fel de Primă Doamnă timp de mulți ani, până când Albert s-a căsătorit cu Charlene și nou-venita a început să primească toată gloria”, continuă Barger. Pierderea acestui sentiment de relevanță a fost dureroasă, așadar, pentru Caroline. 

Departe de a fi cele mai bune prietene, cele două cumnate au încercat să-și îmbunătățească relația publică în ultima perioadă, cu eforturi vizibile de a apărea împreună la evenimentele oficiale, chiar și la o distanță fizică palpabilă și cu o interacțiune minimă. Realitatea este că sud-africancei nu i-a fost deloc ușor să se adapteze la viața de la palatul princiar.

Când s-a căsătorit cu Prințul Albert al II-lea și s-a mutat la Monaco, Charlene s-a străduit să obțină acceptarea în societatea monegască, dar, mai ales, pe cea a familiei lui. Și încă o mai face, 13 ani mai târziu...

Foto: Getty Images, Profimedia, Facebook

Mai multe