Prințul Harry a dezvăluit ce imagine are pe ecranul telefonului său! A tras și un semnal de alarmă

25 septembrie 2024   Royals

În cadrul unui discurs în New York, Prințul Harry a făcut dezvăluirea personală!

În ce se afla pe scenă la evenimentul Clinton Global Initiative din New York, Prințul Harry, în vârstă de 40 de ani, a dezvăluit ce membri ai familiei apar în imaginea de pe ecranul de blocare al telefonului său. A ținut un discurs despre cât de nociv este mediul online. 

Prințul Harry, care locuiește în Montecito cu soția, Meghan Markle, și cei doi copii ai lor, Prințul Archie și Prințesa Lilibet, a fost invitat în cadrul unei sesiuni de 90 de minute intitulată „Everything Everywhere All At Once”. Scoțându-și telefonul din buzunarul interior al jachetei, Prințul Harry a spus: „Pe ecranul meu de blocare este o fotografie a copiilor mei. Care este a ta?”.

Ulterior, pe ecranul mare din spatele său au apărut fotografii ale tinerilor care apar ca imagini pe ecranele de blocare ale telefoanelor mobile. Ducele de Sussex a spus: „Acești copii și alte mii au însemnat lumea pentru familiile lor. Chipurile lor frumoase pe care le vedeți în fața voastră, zâmbetele lor, visele lor, toate pierdute, mult prea devreme, și toate din cauza rețelelor de socializare”.

Prințul Harry a adăugat că acestea au fost sursa de inspirație pentru care Fundația Archewell a lansat Rețeaua Părinților, o rețea de sprijin pentru părinții copiilor afectați de mediul online. 

„Mă aflu astăzi în fața dumneavoastră pentru a vorbi despre amenințarea omniprezentă pe care mediul online o reprezintă pentru noi, în special pentru copiii noștri. Dacă permitem menținerea status quo-ului într-o epocă în care viețile noastre sunt interconectate cu tehnologia, nu ne putem permite să vedem în schimb lumea online doar ca pe un spațiu de profitabilitate, concurență și creștere rapidă”. 

El a continuat: „Tinerii de astăzi sunt afectați în mod disproporționat de experiențele negative online și de problemele de sănătate mintală generate de interacțiunile lor digitale. Ei știu acest lucru. Statisticile o dovedesc.

Ei navighează într-un mediu care este adesea ostil și copleșitor. Rapoartele de anxietate, depresie și izolare socială legate de aceste platforme au crescut în ultimii ani, creând o criză care nu poate fi ignorată”.

Într-o aparentă aluzie la poznele sale din tinerețe, care au stârnit râsete în public, Prințyl Harry a spus: „Copiii pot avea probleme. Știu un lucru sau două despre asta. Dar copiii noștri sunt vizați”.

Ducele de Sussex, care a efectuat o vizită solo la New York pentru a se implica în acțiuni caritabile apropiate de inima sa, a apărut luni și la un eveniment organizat de The Halo Trust, care se ocupă de îndepărtarea minelor de teren și a altor dispozitive explozive lăsate în zonele de conflicte. Regretata mamă a lui Harry, Prințesa Diana, a colaborat îndeaproape cu această organizație înainte de a muri în 1997.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe