Prințul Harry a fost umilit în mod dureros de către propria familie, la funeraliile reginei

22 septembrie 2022   Royals

Ecourile celei mai impozante înmormântări de stat din acest secol continuă să se audă, la trei zile de la marele eveniment. Lunea trecută, întreaga lume a privit cum Regina Elisabeta este condusă pe ultimul drum de supușii ei credincioși, familie și oameni de rând.

Însă în ceea ce privește familia reginei, tensiunea din rândul acesteia s-ar fi putut tăia cu cuțitul. Prințul Harry și Meghan Markle n-au părut primiți cu brațele deschise de către Regele Charles (care n-a fost văzut interacționând deloc cu fiul lui), Prinții de Wales și nici chiar de către restul familiei regale.

Mai mult, unii comentatori regali au mers până acolo și-au susținut că Harry a fost umilit în mod voit de către ai lui, în toată această perioadă de doliu.

Într-un comentariu pentru publicația Daily Mail, Jenni Murray consideră că mezinul regelui a suferit umilință după umilință în tot acest timp cât a participat la ceremoniile din perioada de doliu.

"Nu pot înțelege de ce un tată care și-a declarat dragostea atât de deschis și și-a dorit atât de mult reconcilierea dintre cei doi fii ai săi și-ar fi petrecut zilele de după moartea mamei sale expunându-și al doilea fiu la o umilință constantă", scrie aceasta, cu referire la interzicerea purtării uniformei de către Harry în timpul funeraliilor reginei.

"Dar Charles este rege și el are toată puterea. I-ar fi putut permite lui Harry, ca și fratelui său, William, să poarte uniforma regimentului pentru care a luptat atâta în timpul a două mandate de serviciu militar în Afganistan. Lui nu i s-a luat statutul de regal împotriva voinței sale, ca în cazul lui Andrew. El nu a avut legături cu un pedofil condamnat. El este doar un tip prea romantic, care s-a îndrăgostit și s-a lăsat condus de soția sa. Iar asta nu-i o crimă. Și totuși, l-am privit mocnind de rușine în timp ce era forțat să participe la funeralii cu medaliile prinse pe un costum civil", continuă jurnalista în comentariul său.

"Am observat durerea de pe chipul lui atunci când procesiunea trecea pe lângă el și, în timp ce tatăl și fratele său, în uniformă, aveau voie să salute, el nu a putut s-o facă", adaugă aceasta, fiind în asentimentul multor britanici.

Mai multe