Prințul Harry elogiat în Africa. A primit un nume de războinic de la ”fratele” său, Prințul din Lesotho

3 octombrie 2024   Royals

Nu s-a văzut cu familia de origine, în timpul vizitei sale fulger de la Londra, în schimb, un alt bărbat, de pe alt continent, se bucură că-l vede și îl numește ”fratele său”.

Prințul Seeiso din Lesotho și Prințul Harry s-au reunit în Africa, în timpul vizitei sale care a debutat de marți.

Harry, rege în Africa. Prințul de Lesotho îl elogiază, îl numește ”fratele său”. Ce nume inedit de războinic i-a dat

Ducele de Sussex a zburat în Africa de Sud după o mică oprire în Marea Britanie, unde nu s-a întâlnit nici cu tatăl său, Regele Charles, nici cu fratele său, Prințul William.

E bine că are alt frate spiritual, ce îi împarte convingerile de viață: Prințul Seeiso din Lesotho.

Prințul Harry poate că e în război cu Prințul William, dar se pare că are frați în altă parte. Ajuns în Africa de Sud, Ducele de Sussex s-a reunit cu regalitatea sud-africană.

În sprijinul organizației sale de caritate Sentebale, care îi ajută pe copiii și adolescenții care se luptă cu o boală necruțătoare să facă pace cu diagnosticul lor de HIV și SIDA – Harry, în vârstă de 40 de ani, s-a întâlnit cu Prințul din Lesotho, care a co-fondat organizația de caritate.

Și ce bucurie pe ei că s-au revăzut!

Ieri, Harry s-a reunit cu vechiul său prieten și a ținut un discurs pasionat în jurul unui foc de tabără despre munca vitală care trebuie să aibă loc pentru a combate problema.

Ducele a lansat Sentebale în 2006, după ce a vizitat pentru prima dată Africa de Sud în 2004, în timpul anului său sabatic, într-o perioadă în care unul din trei copii din țară își pierdeau un părinte din cauza unei afecțiuni corelate cu HIV și SIDA.

Organizația de caritate s-a extins acum și lucrează în Lesotho și Botswana, ajutând copiii și tinerii vulnerabili.

Cu ocazia revederii atât de așteptate, Prințul din Lesotho i-a făcut lui Harry o surpriză. Ducele de Sussex a primit propriul său nume de războinic. Este un pas important în Africa. Mohali este numele african de războinic al Prințului Harry.

Harry a spus: „Ne atingem obiectivele, Sentebale face o diferență enormă, generează acest val de energie și optimism, iar vocea tinerilor cu vârste cuprinse între șase și 25 de ani se aude. Diferența se simte atunci când și cei din vârf încep să asculte.”

Prințul Seeiso a adăugat: „Toată această călătorie a lui Sentebale a pornit de la visul lui Harry, de când a venit prima dată la noi. Acum este este fratele meu mai mic, Mohali, războinicul. El ne-a inspirat, ne-a dat un vis și am ajuns unde suntem acum.”

Foto: GettyImages

Mai multe