Prințul William a mărturisit că moartea Prințesei Diana din 1997 a fost „cea mai dureroasă experiență”
Fiii Prințesei Diana și-au simțit inima smulsă din piept în fatidica ultimă zi de vară a lui 1997. Își așteptau mama acasă, dar ea în schimb a ajuns în Marea Britanie în sicriu.
O lumea întreagă a fost șocată de tragedia neașteptată. Era frumoasă, în floarea vârstei și mama celor doi băieți regali care au divinizat-o. Niciunul nu și-a mai revenit complet din traumă. Doar că William a fost mai puternic decât Harry.
Abia recent moștenitorul tronului regal a început să facă mărturisiri dureroase. Și le face atunci când știe că poate fi cuiva de folos.
Prințul moștenitor s-a dovedit cât se poate de empatic într-una din vizitele sale de lucru recente. William a vorbit despre pierderea mamei și durerea generată în urma acestei întâmplări de viață. El susține că moartea Prințesei Diana din 1997 a fost „cea mai dureroasă experiență” și spune că este „esențial să ai sprijin” atunci când te afli în perioada de doliu.
Asociația de sprijin pentru copiii în Doliu din Marea Britanie se află sub înaltul patronaj al Prințului William. Acesta a vizitat sediul din Widnes, dinn nord-vestul Angliei, pentru a vedea exact cum sunt ajutate familiile îndoliate. Vizita regală a avut lor pe 5 februarie 2025 și l-a răscolit inclusiv pe Prințul de Wales, îndoliat și el mult prea devreme, după mama sa.
Child Beavement UK sprijină copiii și tinerii cu vârsta de până la 25 de ani atunci când cineva important pentru ei a murit sau se află în stare critică. Familiie sunt și ele sprijinite, dacă există decesul vreunui copil sau bebeluș.
Pierderea unei persoane dragi este un lucru greu de procesat, mai ales când ești tânăr. De aceea, Prințul William – a cărui mamă, Prințesa Diana, a murit într-un accident de mașină în 1997, când avea doar 15 ani – își ia foarte în serios rolul de patron al Child Beavement U.K.
Miercuri, 5 februarie, tatăl a trei copii a trecut la centru pentru a discuta cu copiii îndurerați și a cunoaște personalul.
„Uneori, cel mai greu lucru la durere este să găsești cuvintele prin care să exprimi ce simți de fapt. Este crucial în primii ani de doliu să beneficiezi de sprijin. Doar așa înveți cum să te ajuți pe tine. În acea perioadă, mintea ta se gândește doar la dramă. E foarte greu să te concentrezi pe altceva, să mergi la școală, să ai o viață normală.
”Ce mi-a spus mama în trecut am înțeles mai târziu. Pierderea unui părinte este cea mai dureroasă experiență pe care o poate îndura un copil. La fel și în cazul unui părinte care își pierde un copil”, a mai adăugat William.
Un participant la vizita duioasă a descris intervenția Prințului de Wales drept „incredibil de emotivă și puternică”.
Adolescenții pe care i-a întâlnit au fost recunoscători pentru timpul acordat și l-au lăudat pe William pentru faptul că este atât de deschis.
O fată pe nume Rebecca a spus că Prințul „a înțeles cu adevărat” ce simțea ea pentru că „a fost în aceeași situație, de asemenea, în jurul vârstei noastre”.
„Cred că înțelege cum funcționează durerea”, a spus o tânără de 17 ani pe nume Ella. „Părea confortabil să ne poată vorbi despre chestii”.
Foto: Profimedia