Prințul William dezvăluie adevăratul motiv pentru care Kate Middleton nu e alături de el în Singapore

6 noiembrie 2023   Royals

Prințul William explică de ce Kate Middleton nu a călătorit cu el în Singapore!

Într-un discurs ținut luni dimineață, Prințul William a spus că soția sa nu a putut fi alături de el din cauza unui motiv important de familie: școlarizarea prințului George. „Lui Catherine îi pare foarte rău că nu poate fi aici", a spus Prințul de Wales, în vârstă de 41 de ani. „Ea îl ajută pe George să treacă prin primul său set de examene importante".

Palatul Kensington a confirmat anterior că Prințul William va călători singur în Singapore din cauza examenelor fiului său cel mare. Aceasta marchează prima dată când Prințesa Kate Middleton va lipsi de la ceremonia de decernare a premiilor Earthshot Prize, la care a participat în ultimii doi ani (la Londra pentru evenimentul inaugural și apoi la Boston în 2022).

Prințul William a lansat Premiul Earthshot în 2020 pentru a promova abordări de impact pentru cele mai presante provocări de mediu din lume, cu planuri de a acorda premiile până în 2030, scrie People

Alteța regală a adăugat că ultima sa vizită cu Kate Middleton, în vârstă de 41 de ani, a fost una "memorabilă", în urmă cu 11 ani. Cu acea ocazie, prințul și prințesa de Wales au vizitat Singapore în numele regretatei sale bunici, regina Elisabeta, în anul Jubileului de Diamant al acesteia.

De data aceasta, însă, Prințul William se află în Singapore atât pentru cea de-a treia ediție anuală a premiului Earthshot, cât și pentru programul său United For Wildlife, care are ca scop "protejarea lumii noastre naturale de bandele criminale internaționale care intenționează să o jefuiască", a declarat el luni.

Luând cuvântul la summitul United for Wildlife de luni, Prințul William a denunțat, de asemenea, cu pasiune "lăcomia și exploatarea" care au dus la jefuirea speciilor pe cale de dispariție, lucru care, a spus el, a făcut ca populațiile de animale sălbatice să scadă cu "aproape 70% în ultimii 50 de ani".

„Namibia, care găzduiește cel mai mare număr de rinoceri negri din lume, a înregistrat o creștere devastatoare de 93% a braconajului de rinoceri între 2021 și 2022", a continuat el. „Știm unde sunt braconate animalele; cunoaștem rutele prin care sunt transportate ilegal; cunoaștem sistemele financiare pe care rețelele criminale le exploatează pentru a-și finanța comerțul; și cunoaștem principalele piețe care alimentează cererea", a adăugat el despre modul în care poate fi țintită problema. „Să folosim acest summit pentru a ne reînnoi determinarea colectivă de a învinge bandele criminale care provoacă astfel de pierderi inutile pentru mediu și oameni", a spus el. „Aceasta este o bătălie care poate și trebuie câștigată".

La începutul zilei de luni, Prințul William s-a distrat pe apă, luând parte la o cursă tradițională de Dragon Boat la umbra unora dintre cele mai emblematice clădiri din Singapore.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe