Prinţul William, profund emoţionat la mormântul străbunicii sale, Prinţesa Alice

29 iunie 2018   Royals

În ultima zi a turneului său regal din Iordania şi Israel, Prinţul William a avut ocazia să viziteze un loc special, apropiat inimii sale şi important pentru monarhia britanică. El a vizitat Biserica St. Maria Magdalena de pe Muntele Măslinilor, unde se află mormântul străbunicii sale.

Prinţul William, la mormântul străbunicii sale, mama Prinţului Philip

Prinţul William, Duce de Cambridge, a mers să viziteze, pentru prima dată, mormântul străbunicii sale, Prinţesa Alice de Battenberg. Ajuns acolo, William a fost profund emoţionat că a putut aduce omagii regretatei prinţese, care este mama Prinţului Philip al Marii Britanii, Duce de Edinburgh.

La rândul lui, Prinţul William a primit mulţumiri din partea descendenţilor lui Rachel Cohen pentru curajul arătat de străbunica în timpul Holocaustului. Amintim că Prinţesa Alice de Battenberg este recunoscută în istorie drept prinţesa care a salvat viaţa unei întregi familii de evrei în timpul Holocaustului, găzduind-o chiar în reşedinţa ei.

Prinţesa Alice a Greciei şi singurul ei fiu, Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta

Alice şi Philip

Părinţii Prinţului Philip, în ziua nunţii

Prinţesa Alice, mama Prinţului Philip, a locuit în Atena în timpul celui de-al doilea război mondial. Ea a fost căsătorită cu Andrei al Greciei (1903-1944), alături de care a avut cinci copii: Filip, Ducele de Edinburgh, Prinţesa Cecilie, Prinţesa Sofia, Prinţesa Margarita şi Prinţesa Theodora.

foto: Facebook The Royal Family

 

Mai multe