Prințul William rostește public numele lui Harry, după multă vreme de tăcere! Ce a zis despre fratele lui

27 octombrie 2024   Royals

Prințul William a povestit despre un moment marcat al copilăriei sale, o experiență puternică pe care a împărtășit-o cu fratele său, Prințul Harry.

În viitorul documentar în două părți care îl are protagonist pe Prințul William, intitulat Prince William: We Can End Homelessness (Prințul William: putem pune capăt lipsei de adăpost), el face dezvăluiri despre proiectul său Homewards, care se desfășoară pe o perioadă de cinci ani și care are ca scop să demonstreze că lipsa de adăpost din Regatul Unit poate fi eradicată.

Într-un clip recent lansat din documentar pe 26 octombrie, Prințul William reflectă asupra modului în care regretata sa mamă, Prințesa Diana, i-a făcut cunoscută pentru prima dată problema lipsei de adăpost, ducându-i pe el și pe Harry la The Passage, o organizație caritabilă din Marea Britanie care îi sprijină pe cei care nu au un adăpost sau sunt în pericol de a rămâne fără adăpost.

„Mama m-a dus la The Passage; ne-a dus pe mine și pe Harry acolo. Cred că aveam 11 ani pe atunci, poate 10. Nu mai fusesem niciodată la așa ceva și eram puțin neliniștit cu privire la ce mă așteaptă”, spune William în clipul de promovare al documentarului care are premiera pe 30 și 31 august. Totodată, se crede că Prințul William rostește numele fratelui Harry public după mai mulți ani. 

El continuă să descrie modul natural al Dianei de a calma nervii tuturor. „Mama își făcea treaba ca de obicei, îi făcea pe toți să se simtă relaxați, râzând și glumind cu toată lumea”, spune el. „Îmi amintesc că atunci mă gândeam: „Ei bine, dacă toată lumea nu are o casă, toți vor fi foarte triști””.

Reflectând asupra experienței, Prințul William spune: „Îmi amintesc că am avut niște conversații interesante, am jucat șah, am stat de vorbă și atunci mi-am dat seama că există și alți oameni care nu au aceeași viață ca tine. Știi, când ești destul de mic, te gândești că viața este ceea ce vezi în fața ta și nu prea privești în altă parte.

Atunci când întâlnești oameni, așa cum am făcut eu atunci, care îți aduc în față o perspectivă diferită și îți spun: „Ei bine, eu am trăit pe stradă noaptea trecută”, iar tu te gândești: „Woah”. Îmi amintesc că asta s-a întâmplat”.

Prințul William patronează The Passage din 2019. De la prima sa vizită la organizația caritabilă alături de fratele său, Harry, el a revenit în mai multe ocazii.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe