Prințul William s-a-ntâlnit cu Bill Gates la Londra și a purtat o cravată din sticle de plastic reciclate

29 iunie 2024   Royals

Prințul de Wales a purtat o cravată făcută din sticle de plastic reciclate când a sărbătorit premiul de mediu pe care l-a descris drept „marea sa agenție de întâlniri”.

Prințul William a luat cuvântul la Conveția de inovație Earthshot Prize pe 27 iunie 2024 în Londra, Anglia.

William nu putea lipsi de la consiliul inaugural dedicat inovației Earthshot Prize, pentru a sărbători impactul finaliștilor premiului Earthshot și al inovatorilor mondiali în protejarea climei în timpul Săptămânii de acțiune climatică de la Londra.

Și foarte mândru a anunțat că purta o cravată realizată din sticle de plastic reciclat, desigur verde.

Tot la acest congres s-a întreținut și cu Bill Gates, fondatorul Breakthrough Energy.

Prințul de Wales este cel care a pus bazele celebrelor Premii Earthshot Prize și a mărturisit că implicarea aceasta și oportunitatea oferită inventatorilor și investitorilor „îi dau speranța că facem progrese și pașii potriviti, necesari pentru a ne repara planeta”.

William a purtat o cravată verde de 39 de lire sterline (74,16 dolari) făcută din sticle de plastic reciclate, care a atras atenția designerului de modă Stella McCartney, invitată la evenimentul de joi.

Prințul a dat mâna lui McCartney, iar celebra creatoare de modă părea să-i admire cravata, ba mai mult, a atins-o, pentru a simți materialul.

William a participat la întrunirile din Săptămâna de acțiune pentru climă din Londra, prezidată de actrița Hannah Waddingham, la Sky Garden din orașul Londrei.

Waddingham a aplaudat implicarea Prințului William în protejarea climei și faptul că se ocupă de aceste premii care încurajează inovația în problemele climatice.

„Fii îndrăzneț, fii curajos, fii creativ”

Așa i-a îndemnat Prințul de Wales pe cei din sală, unde se aflau nominalizați la premiul Earthshot, câștigători și filantropi care au contribuit la extinderea ideilor lor tocmai de a fi îndrăzneți, curajoși și creativi.

William a adăugat că cele 3.000 de „soluții” și 45 de finaliști pe care premiul i-a găsit și evidențiat până în prezent i-au dat „speranță că luăm pașii potriviti pentru a ne repara planeta”.

El l-a salutat pe Charlot Magayi, în vârstă de 31 de ani, a cărei companie Mukuru Clean Stoves a câștigat un premiu Earthshot în 2022 pentru implicarea sa de a furniza sobe de gătit sigure și a catalogat business-ul drept „un far” și „Regina Africii”.

Foto: GettyImages & Profimedia

Mai multe