Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer! Monarhul își amână toate angajamentele regale viitoare

5 februarie 2024   Royals

În vârstă de 75 de ani, Regele Charles suferă de cancer. La sfatul medicului, monarhul își amână toate angajamentele regale viitoare.

După ce luna trecută a fost supus unei intervenții pentru tratarea unei prostate mărite, Palatul Buckingham a dezvăluit astăzi că Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, are cancer. „În timpul recentei proceduri spitalicești a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o altă problemă. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer", a precizat palatul într-un comunicat.

„Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice. În toată această perioadă, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei", se mai arată în comunicat.

„Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția lor rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline", a adăugat comunicatul.

„Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectați de cancer”.

Conform publicației People, Regele Charles le-a spus chiar el fiilor săi, Prințul William și Prințul Harry, despre diagnostic. De asemenea, el și-a informat personal frații, pe Prințesa Anne, pe Prințul Andrew și pe Prințul Edward, înainte ca vestea să fie făcută publică.

Regele Charles a apărut duminică la biserică

Regele Charles a fost văzut împreună cu Regina Camilla mergând duminică la biserică, la biserica Sfânta Maria Magdalena de lângă Sandringham, unde familia regală participă în mod tradițional la slujba din ziua de Crăciun.

Aceasta a marcat prima lui ieșire de la externarea din spital, pe 29 ianuarie, după o ședere de trei zile în urma operației la prostată. Astăzi, Regele Charles s-a întors la Londra de la Sandringham pentru a începe tratamentul.

Despre starea lui, Regina Camilla a făcut declarații săptămâna trecută. Ea a vizitat Maggie's Royal Free pentru a deschide oficial noul centru de sprijin pentru cancer de la Royal Free Hospital din Londra. „Se descurcă, face tot ce poate”, a zis Camilla despre starea Regelui Charles. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe