Regele Charles a început să ia prânzul pentru prima dată, iar mâncarea lui preferată e surprinzătoare

6 octombrie 2024   Royals

Regele Charles nu a mâncat niciodată prânzul din cauza programului său încărcat și a faptului că acesta era considerat un lux, dar acum i s-a spus că trebuie să ia neapărat și această masă, mai ales că a fost diagnosticat cu cancer și urmează un tratament de chimioterapie.

Regele Charles a început să ia prânzul pentru prima dată, iar felul său de mâncare preferat e cu adevărat neașteptat. Monarhul și-a petrecut o mare parte din viață sărind peste masa de prânz, o sursă susținând că a considerat-o un lux și că nu avea suficient timp în program pentru a o include.

Dar acum, după ordinele soției sale, ale asistenților regali și ale medicilor, Regele Charles a acceptat că trebuie să înceapă să mănânce și la prânz pentru a-și menține forțele. Potrivit Mail on Sunday, regele în vârstă de 75 de ani e înnebunit după avocado.

Regele Charles, care încă se recuperează după diagnosticul de cancer, mănâncă unul dintre cele mai la modă alimente din Marea Britanie. O sursă a declarat pentru Daily Mail: „Cu o oarecare reticență, el are acum ceva de mâncare la prânz - o gustare, într-adevăr. Acum mănâncă o jumătate de avocado pentru a rezista toată ziua. Este important, mai ales dacă ești bolnav”. 

Regele Charles are o alimentație sănătoasă de ani de zile, el consum ouă organice, iar în urmă cu trei ani a declarat pentru BBC că se abține de la carne și pește două zile pe săptămână și că evită lactatele în una dintre acele zile.

Avocado a fost etichetat drept un superaliment, având un conținut ridicat de calorii și fiind cunoscut ca fiind o modalitate sănătoasă de a adăuga „grăsimi bune” în dietele oamenilor. Cu toate acestea, la începutul anului, Mirror a scris că noua mâncare preferată la prânz a lui Charles, avocado, ar putea fi în penurie în întreaga lume ca urmare a schimbărilor climatice. Un raport a evidențiat „impactul teribil” al schimbărilor climatice asupra cultivării avocado, activiștii solicitând sprijin sporit pentru cei care cultivă fructele pline de nutrienți.

Țările producătoare de avocado, precum Burundi, Chile, Peru, Spania, Africa de Sud și Mexic, sunt martore la o scădere a randamentului culturilor din cauza tiparelor meteorologice neregulate, avertizează un studiu recent al Christian Aid. Cercetarea preconizează o scădere potențială a suprafețelor de cultură optime de la 14 % până la un uimitor 41 % până în 2050, în funcție de ritmul în care sunt reduse emisiile globale. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe