Regele Charles a intrat în istorie cu această numire regală „emoționantă”! Despre ce e vorba

26 august 2024   Royals

Regele Charles a ales un compozitor clasic de culoare pentru a fi Maestru al Muzicii Regelui. Errollyn Wallen, căci despre ea e vorba, a declarat că a fost „încântată” să primească titlul onorific.

Regele Charles a făcut din prima sa numire regală una revoluționară, în ton cu dragostea sa pentru diversitate. Monarhul a ales o compozitoare clasică de culoare pentru a fi Maestru al muzicii regelui, iar Errollyn Wallen s-a declarat „încântată” să primească acest titlu onorific. 

Errollyn, în vârstă de 66 de ani, a fost prima femeie de culoare care a avut o piesă interpretată la Proms în 1998, iar muzica ei a deschis Jocurile Paralimpice din 2012. Unul dintre CD-urile sale a fost ascultat chiar și în spațiu, în cadrul unei misiuni NASA. Rolul său regal, creat de Regele Charles I în secolul al XVII-lea, nu are atribuții fixe, însă maestrul compune adesea piese pentru ocazii speciale, precum nunți și jubilee.

Errollyn a spus: „Va fi o mare onoare să servesc Majestatea Sa, Regatul Unit și Commonwealth-ul. Aștept cu nerăbdare să susțin muzica și creația muzicală pentru toți”. Compozitorul îi succede lui Dame Judith Weir DBE, care a fost numită de Regina Elisabeta a II-a în iulie 2014.

Errollyn Wallen s-a născut în Belize înainte de a se muta la Londra la vârsta de doi ani și de a fi crescută de o mătușă și un unchi care au încurajat-o să învețe pianul și să participe la lecții gratuite de muzică la școală. A continuat să studieze muzica și compoziția la colegiu și a fost prima femeie care a câștigat un premiu Ivor Novello pentru muzică clasică.

Errollyn a fost însărcinată să compună piese pentru Jubileele de Aur și de Diamant ale Reginei Elisabeta a II-a și a primit titlul MBE în 2007 și CBE în 2020.

Regele Charles este cunoscut pentru dragostea sa pentru muzică și a învățat să cânte la pian și la trompetă în copilărie. De asemenea, este un mare fan al formației The Three Degrees, care a cântat la petrecerea organizată cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a sa.

Regele Charles a spus odată că hit-ul lor Givin' Up, Givin' In îi dădea „un impuls irezistibil de a dansa”. O altă piesă preferată a lui este Don't Rain On My Parade de Barbra Streisand.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe