Regele Charles, bolnav de cancer, s-a dat de gol și a dezvăluit un amănunt important despre starea lui

30 aprilie 2024   Royals

Regele Charles s-a destăinuit despre tratamentul împotriva cancerului în timpul unei vizite emoționante la un centru oncologic!

Ieri, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, și-a reluat îndatoririle regale în public de când Palatul Buckingham a anunțat în februarie că monarhul suferă de Cancer. Cu zâmbetul pe buze, el a apărut la Centrul Macmillan pentru cancer de la University College Hospital din Londra, pe 30 aprilie.

Împreună cu Regina Camilla, Regele Charles s-a întâlnit cu pacienții și personalul pentru a sublinia importanța depistării timpurii a cancerului și pentru a afla mai multe despre cercetările inovatoare care au loc la acest spital.

În timp ce schimba impresii cu pacienții, Regele Charles le-a spus acestora că va merge la propriul tratament mai târziu în cursul zilei. „Mulți pacienți au spus după aceea că au simțit o legătură personală cu el, deoarece înțelege prin ce au trecut și prin ce încă trec”, a dezvăluit un reporter regal pentru People. 

De asemenea, Regele Charles a vorbit cu pacienta Lesley Woodbridge, de care s-a și apropiat și pe care a ținut-o de mână: „Întotdeauna este un pic șocant când îți spun”, i-a spus monarhul pacientei, referindu-se la momentul când o persoană bolnavă află că suferă de cancer. 

Întrebat cum se simte, Regele Charles i-a spus unui alt pacient de la spital: „Sunt bine, mulțumesc foarte mult”. Angajamentul regal de ieri a avut o dublă semnificație pentru Regele Charles, căci el a devenit noul patron al Cancer Research U.K., preluând o funcție deținută anterior de mama sa, Regina Elisabeta.

David Probert, directorul executiv al University College Hospital London, a declarat că regele era „plin de energie” în timp ce a vizitat centrul. Potrivit lui Probert, monarhul „s-a implicat în mod pozitiv și, ca întotdeauna, a fost incredibil de entuziast cu personalul”.

„A fost o atmosferă minunată. Majestățile Lor au fost pline de entuziasm și s-au implicat cu pacienții și, cel mai important, pentru personalul nostru", spune el. Probert a spus că Regele, pe care l-a mai întâlnit înainte, era „incredibil de bine informat și, de fiecare dată când vorbesc cu el, învăț ceva nou despre cancer”.

Foto: Getty Images

Mai multe