Regele Charles deține cea mai scumpă „casă” din lume. La ce sumă amețitoare e evaluată proprietatea

17 octombrie 2024   Royals

Casa are 775 de camere remarcabile, printre care 19 saloane de bal, 52 de dormitoare și 78 de băi.

Regele Charles este cunoscut pentru că deține Palatul Buckingham, care a fost nominalizat drept ”cea mai scumpă casă din lume”.

Palatul Buckingham, care are peste 200 de ani, a fost deținut anterior de regretata Regina Elisabeta a II-a până la moartea acesteia, în 2022. Ca suveran, transferul de proprietate s-a făcut de la sine.

Deși proprietatea istorică nu este de vânzare, este catalogată drept ”cea mai scumpă proprietate de pe piață.”

Palatul Buckingham a fost construit inițial în 1703, dar a suferit numeroase renovări și extinderi de-a lungul timpului.

Proprietatea de peste un miliard de lire a servit drept casa oficială a monarhilor britanici din 1837 și continuă, până în prezent, să reprezinte cartierul general al familiei regale britanice, locul unde sunt găzduite întâlnirile și dineurile organizate pentru demnitari și alți șefi de stat.

Clădirea conține 775 de încăperi remarcabile, printre care 19 saloane, 52 de dormitoare și 78 de băi.

Situat în cartierul Westminster, palatul este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali. A fost centrul social al poporului britanic în momente de veselie și doliu național.

Inițial cunoscut drept „Casa Buckingham”, clădirea care formează partea principală a palatului de astăzi a fost o casă construită pentru Ducele de Buckingham în 1705, pe care Regele George III-lea a cumpărat-o în 1761 ca o reședință privată pentru Regina Charlotte, și a fost cunoscută drept „Casa Reginei”. De-a lungul secolului XIX-lea a fost mărită, în principal de arhitecții John Nash și Edward Blore, formând cele 3 colțuri din jurul curții centrale.

Palatul Buckingham a devenit oficial Palat Regal al monarhului britanic la urcarea pe tron a Reginei Victoria în 1837, fiind primul monarh care a avut reședința permanentă aici. Ultimele modificări structurale au fost făcute la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, incluzând fațada estică a palatului care cuprinde bine-cunoscutul balcon de unde Familia Regală salută mulțimile din Piața Victoria.

Prestigiosul palat este evaluat la 3,7 miliarde de lire sterline.

Foto: Profimedia & Shutterstock

Mai multe