Regele Charles, emoționat la a doua încoronare! Monarhul primește bijuteriile coroanei scoțiene

5 iulie 2023   Royals

Slujba națională de mulțumire de la Catedrala St. Giles a avut loc astăzi, Regele Charles a primit bijuteriile coroanei scoțiene alături de Regina Camilla!

Regele Charles și Regina Camilla au parte astăzi de a doua încoronare în Scoția! Astăzi, 5 iulie, regele, în vârstă de 74 de ani, și regina, în vârstă de 75 de ani, au apărut în Edinburgh pentru procesiuni speciale și o slujbă religioasă în cinstea încoronării lor din 6 mai de la Londra.

Cuplul regal urmează precedentul stabilit de Regina Elisabeta prin marcarea încoronării lor oficiale cu un al doilea set de festivități în Scoția. Regele Charles și Regina Camilla au mers cu mașina de la Palatul Holyroodhouse, reședința oficială scoțiană a suveranului britanic, la Catedrala St. Giles pentru o slujbă națională de mulțumire în cadrul unei procesiuni regale. Cam în același timp, o procesiune populară a transportat onorurile Scoției, o suită istorică de însemne regale, de la Castelul Edinburgh la catedrală, scrie People

Pentru acest eveniment, Regele Charles și Regina Camilla au purtat veșmintele Ordinului Thistle. Ordinul este cel mai mare ordin cavaleresc din Scoția.

La eveniment, Regelui Charles și Reginei Camilla li s-au alăturat membrii ai familiei regale,  Prințul William și Kate Middleton! Prințul și Prințesa de Wales, care sunt Duce și Ducesă de Rothesay în Scoția, au strălucit în această zi importantă.

În timpul slujbei religioase, Regele Carol primește distincțiile Scoției, mai multe bijuterii printre care coroana Regelui Iacob al V-lea al Scoției, un sceptru și o sabie de stat. Cu toate acestea, coroana nu va fi pusă pe capul monarhului. Se știe că și o nouă sabie de stat ceremonială i-a fost prezentată regelui. Aceasta a fost numită după mama sa, Regina Elisabeta, și este schimbată în onorul Scoției deoarece sabia existentă în suita istorică (veche de peste 500 de ani!) este prea delicată pentru a fi folosită.

Când se va încheia Serviciul Național de Ziua Recunoștinței, se vor trage 21 de salve de tun de la Castelul Edinburgh. Procesiunea regală se va deplasa apoi înapoi la Palatul Holyroodhouse, iar Săgețile Roșii ale Forțelor Aeriene Regale vor efectua un survol deasupra orașului. 

Foto: Getty Images

Mai multe