Regele Charles, în alertă după ce site-ul său a fost ținta unui atac cibernetic! Cine l-a revendicat

2 octombrie 2023   Royals

Hackerii ruși au revendicat atacul cibernetic asupra site-ului familiei regale!

Sprijinul declarat al Marii Britanii pentru Ucraina are urmări: un atac cibernetic! Site-ul web al familiei regale britanice a căzut timp de o oră și jumătate duminică dimineața din cauza unui atac de tip DoS (Denial of Service), care este cauzat de un bombardament de trafic superfluu, scrie publicația Tatler.

Oricine ar fi încercat să acceseze site-ul ar fi fost întâmpinat de un mesaj de "eroare", însă totul a fost remediat în după amiaza aceleiași zile. Deși persoane din interiorul Palatului Buckingham spun că nu există nicio modalitate de a ști cu adevărat, în acest moment, cine a fost în spatele acestui atac, responsabilitatea pentru atac a fost revendicată de grupul pro-Kremlin Killnet într-un mesaj pe platforma de socializare Telegram.

Grupul a fost menționat anterior în rapoartele "Five Eye Alliance" (o alianță de informații formată din Regatul Unit, SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă) ca fiind o amenințare semnificativă la adresa securității cibernetice, iar Departamentul de Sănătate al SUA a menționat anterior că Killnet a lansat mai multe amenințări la adresa unor organizații, inclusiv a NHS. Din fericire, atacul DoS asupra site-ului web al familiei regale nu a făcut altceva decât să întrerupă serviciul.

Nu a fost obținut niciun acces la informații privilegiate și nu a fost obținut niciun control asupra site-ului. Atacurile de această natură sunt mai mult destabilizatoare decât distructive, dar pot provoca întreruperi ale site-urilor, ceea ce s-ar putea dovedi dezastruos în anumite cazuri. 

Nu e prima dată când site-ul familiei regale e vizat

Nu este pentru prima dată când familia regală este vizată în acest fel. Site-ul a fost, de asemenea, dezactivat în noiembrie 2022 de Killnet, iar un complot al hackerilor de a perturba nunta regală a actualului Prinț și a Prințesei de Wales, în 2011, a fost dejucat de poliția metropolitană. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe