Regele Charles încalcă o tradiție pe care mama lui, Regina Elisabeta, o respecta mereu în luna ianuarie

4 ianuarie 2024   Royals

Se pare că Regele Charles nu calcă pe urmele mamei lui, Regina Elisabeta, și alege să își petreacă o mare parte din luna ianuarie într-un loc diferit de cel al regretatei regine.

Regele Charles ar fi încălcat tradiția regală de lungă durată a regretatei Regina Elisabeta pentru luna ianuarie, în timp ce își croiește propriul drum ca monarh. Se crede că acum își creează propria tradiție petrecând o mare parte din prima lună a anului în Scoția, în Aberdeenshire. 

Defuncta mamă a lui Charles, Regina Elisabeta, își petrecea aproape întotdeauna luna ianuarie la Sandringham, înainte de a se întoarce la Londra după aniversarea morții tatălui ei, George al VI-lea, la începutul lunii februarie. Acesta a murit la Sandringham la 6 februarie 1952.

Cu toate acestea, potrivit The Telegraph, Regele Charles își va petrece primele săptămâni ale anului în casa sa de la Birkhall, pe domeniul Balmoral. De asemenea, publicația relatează că este posibil să viziteze Castelul Mey de pe coasta de nord a Scoției, care a fost odată deținut de regretata sa bunică, regina mamă, scrie Mirror.

În timp ce se va afla în Scoția, probabil că va profita de ocazie pentru a-și reîncărca bateriile și va primi familia și prietenii pe domeniu, însă va avea încă îndatoriri oficiale de îndeplinit, inclusiv citirea documentelor din cutia sa roșie guvernamentală.

Regele Charles și Regina Camilla, apariție în ajunul Anului Nou

Ultima dată când Regele Charles și Regina Camilla au fost văzuți în public a fost duminică, în ajunul Anului Nou, când au salutat o mulțime de curioși la sosirea lor la o slujbă religioasă. Cuplul a fost întâmpinat de episcopul de Norwich, reverendul Graham Usher, și de reverendul Canon Dr. Paul Rhys Williams la biserica St Mary Magdalene din Sandringham duminică dimineața.

Membrii publicului au fost fotografiați în timp ce erau percheziționați de poliție, în timp ce așteptau să îi vadă pe membrii familiei regale. Charles și Camilla, care purta o haină și o pălărie albastru deschis și mănuși negre, țineau amândoi în mână umbrele nedeschise, fiind încântați de prezența fanilor regali.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe