Regele Charles încalcă o veche tradiție Trooping the Colour pe fondul tratamentului împotriva cancerului

31 mai 2024   Royals

Pe 15 iunie, Regele Charles va participa la ceremonia Trooping of Colour în onoarea sa, însă nu va respecta o tradiție regală foarte veche.

Spre bucuria fanilor regali, Regele Charles va lua parte la ceremonia Trooping the Colour de luna viitoare, dar va inspecta soldații dintr-o trăsură. Monarhul, care se află în prezent sub tratament pentru un tip de cancer nedezvăluit, este așteptat să conducă trupele militare pe 15 iunie dintr-o caleașcă, cu Regina Camilla alături.

Regele Charles a primit undă verde pentru a reveni la îndatoririle publice în aprilie, după o scurtă pauză, însă Palatul Buckingham a precizat că orice angajamente viitoare în care va fi implicat regele „vor fi adaptate, dacă va fi necesar”, pentru a ține cont de recuperarea sa. De asemenea, s-a vehiculat că Charles ar putea urmări parada militară de pe o scenă, așa cum obișnuia și regretata lui mamă, Regina Elisabeta a II-a.

Anul trecut, Regele Charles a devenit primul monarh în mai bine de 30 de ani care a participat la Trooping the Colour călare. Ultima dată, regretata regină a călărit la paradă în 1986.

Trooping the Colour are loc în fiecare an fiind un eveniment în cinstea zilei de naștere a monarhului, cu toate că ziua de naștere reală a lui Charles este pe 14 noiembrie. Aceasta datează de secole și a devenit un eveniment anual începând cu 1760. Este una dintre cele mai mari ceremonii militare ale anului, cu aproximativ 1.600 de soldați care defilează, 400 de muzicieni și peste 200 de cai, și se încheie, de obicei, cu un zbor al RAF deasupra Palatului Buckingham, urmărit de familia regală de la balconul palatului.

Nu este clar dacă Kate Middleton, care urmează un tratament preventiv de chimioterapie după un diagnostic de cancer, va participa la festivitățile de aniversare. Cu toate acestea, Palatul Buckingham a anunțat astăzi că ea nu va face salutul regal în cadrul Colonel's Review, una dintre repetițiile tradiționale ale Trooping the Colour, pe 8 iunie.

Mulți sperau ca Prințesa de Wales, care lipsește de la îndatoririle regale din decembrie, să aibă o apariție superbă la Trooping the Colour, însă după ultima actualizare e puțin probabil să o vedem pe 15 iunie.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe