Regele Charles ne asigură că se simte bine! Prima vizită în străinătate pe care o face de când are cancer

19 mai 2024   Royals

Au fost stabilite detaliile primei călătorii în străinătate pe care Regele Charles o va face de când suferă de cancer!

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, va călători în Normandia, Franța, pe 6 iunie, împreună cu Regina Camilla, pentru evenimentul comemorativ organizat de Ministerul Apărării și Legiunea Regală Britanică la Memorialul Britanic din Normandia, cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a Zilei Z.

Călătoria e prima pe care o efectuează monarhul în străinătate de la dezvăluirea diagnosticului său de cancer pe 5 februarie. După ce a împărtășit public vestea despre starea sa de sănătate, Regele Charles s-a retras de la îndatoririle regale cu public timp de mai multe luni, pe măsură ce a urmat tratamentul, dar a continuat să lucreze în spatele scenei și să țină mici audiențe. De asemenea, a fost văzut mergând la biserică în multe weekenduri și chiar a salutat binevoitori după ce a participat la o slujbă în duminica de Paște.

Regele Charles a revenit oficial la angajamente publice pe 30 aprilie, când el și Regina Camilla au vizitat un spital oncologic din Londra. Soția sa, în vârstă de 76 de ani, a comentat a doua zi că Regele Charles era „foarte încântat să iasă afară”. 

În ultimele săptămâni, regele a avut un program încărcat în timp ce își continua tratamentul, de la o ieșire solo pentru a se întâlni cu personalul și familiile de la Școala Regală de Inginerie Militară până la numirea moștenitorului său, Prințul William, într-o funcție militară. Regina Camilla a oferit o actualizare rapidă a stării de sănătate a soțului ei în timpul unei petreceri în grădină la 16 mai, spunându-le invitaților că regele „se simte mai bine”, înainte de a adăuga: „Ei bine, ar fi făcut-o dacă s-ar fi comportat bine”, potrivit reporterului regal Roya Nikkhah. Deși nu a dat detalii, Regina Camilla și alți membri ai familiei regale au comentat anterior că Regele Charles a fost dezamăgit că a luat o pauză de la îndatoririle sale pe fondul tratamentului împotriva cancerului. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe