Regele Charles organizează o mare petrecere la Palatul Buckingham în ajunul încoronării

21 aprilie 2023   Royals

Încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii a intrat deja în linie dreaptă. Va fi un weekend intens, care-i va strânge laolaltă pe toți liderii mondiali importanți.

Reuniunea de la încoronare va bate orice summit. Și pentru a-și onora distinșii oaspeți, Regele Charles dă și o mare petrecere înainte.

Recepția cu ștaif se va ține la Palatul Buckingham în ajunul încoronării, pe 5 mai. Regele britanic va fi încoronat pe 6 mai, la Abația Westminster.

Potrivit Daily Mail, peste 1000 de invitați vor participa la dineul oficial din ajunul încoronării, pe lângă membrii familiei regale care au fost invitați.

”Va fi o recepție asemănătoare celei diplomatice de Crăciun, una caldă, prietenoasă, deloc scorțoasă, unde se vor regăsi atât membrii regali, cât și prietenii acestora”, a detaliat o sursă pentru Daily Mail.

O alta a spus: ”Vor participa atât oaspeții VIP ce sunt așteptați la ceremonia propriu zisă de încoronare, cât și invitații speciali, care nu pot participa la slujba de sâmbătă, din cauza faptului că este permis doar un număr restrâns de oameni la Westminster.”

Potrivit The Daily Mail, printre invitații care vor participa la recepție se află și Regina Maxima și regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos. Casa Regală Olandeză a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că fiica cea mare a cuplului, Prințesa Catharina-Amalia, și mama lui Willem-Alexander, Prințesa Beatrix, vor participa la o recepție la Palatul Buckingham în ajunul încoronării Regelui Charles.

Pe lista oaspeților confirmați se mai află Prințul moștenitor Frederik și Prințesa moștenitoare Maria a Danemarcei, Regina Letizia și Regele Felipe al Spaniei, Regele Suediei Carl al XVI-lea Gustaf și fiica sa, Prințesa moștenitoare Victoria.

Pe 12 aprilie, Palatul Buckingham a anunțat că fiul lui Charles, Prințul Harry, care locuiește în California, va participa la încoronare fără Meghan Markle. Ducesa de Sussex va rămâne în California cu copiii lor, Prințul Archie și Prințesa Lilibet.

În timp ce un număr impresionant de membri ai familiilor regale străine și-au confirmat prezența, rămân semne de întrebare cu privire la liderii mondiali care vor fi prezenți, șefii principalelor țări din Commonwealth, precum Justin Trudeau din Canada și Narendra Modi din India, nefiind încă confirmați. Printre cei care lipsesc se numără președintele american Joe Biden, care va fi reprezentat de soția sa, Dr. Jill Biden.

Foto: Getty

Mai multe