Regele Charles primește un avertisment după aparenta acceptare a prințului Harry din nou în viața regală

17 septembrie 2024   Royals

Un fost angajat de la Palat vine în întâmpinarea Regelui Charles cu câteva sfaturi ce-i drept... nesolicitate.

Regele Charles a fost îndemnat de fostul său grădinar să-l readucă pe Prințul Harry onorabil în rândul membrilor regali și să-l implice în Commonwealth, după cel mai recent gest de la Palat, cu totul și cu totul neașteptat. Mai exact, duminică, 15 septembrie, când mezinul regal a împlinit 40 de ani, ceva s-a deblocat în relația cu familia de origine înstrăinată de atât de mulți ani.

Palatul Buckingham a rupt duminică doi ani de tăcere publică în ceea ce-l privește pe Ducele de Sussex, după ce l-a felicitat public, cu ocazia aniversării a 40 de ani.

Mai mult, regele ca regele, dar chiar și contul fratelui său a repostat urarea de la mulți ani! În condițiile în care cei doi frați nu și-au vorbit la reuniunea recentă la care au luat parte împreună: o înmormântare de familie.

Mișcarea online de la Palat nu a trecut neobservată. Ba chiar e privită ca o ”ramură de măslin” de mai mulți observatori regali, după ce ani la rândul membrii regali și Ducii de Sussex n-au fost în relații prea cordiale, totul culminând cu mutarea surpriză a lui Harry și Meghan în SUA, în 2020.

Acum, Jack Stokes, care a lucrat la Highgrove, reședința privată a regelui timp de 21 de ani, a sugerat că este timpul ca ambele părți și publicul să avanseze și să inițieze discuții de reconciliere.

El a spus pentru GB News: "Pur și simplu simt că acum este momentul să dăm restart. Adică pentru ce atâta ură? De ce îl urâm cu toții pe Harry?", se întreabă oarecum retoric fostul angajat regal.

El a subliniat că Archie și Lilibet, copiii lui Harry sunt ținuți departe de familia regală. Stokes nu înțelege rostul și-l avertizează pe Rege că ar putea exista consecințe nefaste ale acestei situații, când familia ar trebui să stea împreună.

Cu toate acestea, comentatorul regal Richard Fitzwilliams, care a fost și el în emisiune, a susținut că nu este atât de „simplu”.

El a menționat: „În primul rând, monarhia are nevoie de o anumită demnitate, este o parte esențială a constituției noastre nescrise”.

Foto: Profimedia

Mai multe