Regele Charles, primit în stil mare la Balmoral! Întâlnirea neașteptată de care a avut parte monarhul

21 august 2023   Royals

Regele Charles a fost primit oficial luni la Balmoral, unde și-a stabilit reședința de vară. Și alți membrii ai familiei regale își vor face apariția în perioada următoare!

În cadrul unei ceremonii restrânse în fața porților castelului, Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, îmbrăcat în kilt, a inspectat o gardă de onoare formată din Compania Balaklava, Batalionul 5, Regimentul Regal al Scoției, sub comanda maiorului Robert Weir.

Monarhul a fost ridicat recent la rangul de colonel-șef al Regimentului Regal al Scoției, succedându-i în această funcție Majestății Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a.

Mulțimi de binevoitori au stat în fața porților pentru a-l zări pe rege, în timp ce acesta a fost întâmpinat cu căldură la reședința sa scoțiană. Cimpoierii și tobele din 4 SCOTS au cântat la ceremonie, iar mascota Regimentului Regal al Scoției, caporalul Cruachan IV, ponei din Shetland, a fost de asemenea prezent, scrie Hello Magazine

E vorba despre poneiul în vârstă de 14 ani care a luat o mușcătură din posmagul regretatei regine în timpul unei vizite la Castelul Stirling în 2017 și a încercat să îi ciugulească degetele prințului Harry în timpul vizitei acestuia la Edinburgh cu viitoarea soție Meghan Markle în 2018.

Regele Charles și Regina Camilla au fost cazați la Birkhall de la începutul vacanței de vară, iar Majestatea Sa a vizitat și Castelul Mey. Cuplul este așteptat să primească membri ai familiilor lor la Balmoral în următoarele săptămâni, inclusiv prințul și prințesa de Wales și cei trei copii ai lor.

Regina Camilla are, de asemenea, doi copii din prima căsătorie cu Andrew Parker Bowles - Tom Parker Bowles și Laura Lopes - precum și cinci nepoți. Conform tradiției, regele îi va găzdui, de asemenea, pe premierul britanic Rishi Sunak și pe soția sa Akshata Murthy pentru un weekend la Balmoral. Se pare că Regele Charles și Regina Camilla vor locui în continuare în Scoția pentru aniversarea morții regretatei regine, pe 8 septembrie, unde vor petrece ziua în privat.

Nu este planificat niciun eveniment public, iar Majestățile Lor nu vor organiza o reuniune de familie pentru a marca această aniversare. Regele Charles și Regina Camilla au participat la o slujbă religioasă la Crathie Kirk, în apropiere, în ultimele două duminici consecutive. 

Foto: Getty Images

Mai multe