Regele Charles readuce la viață o tradiție care nu a mai fost văzută din 1986! Despre ce e vorba?

13 iunie 2023   Royals

Regele Charles va marca prima sa paradă aniversară în calitate de monarh pe 17 iunie, jucând un rol cheie în cadrul ceremoniei Trooping the Colour.

Regele Charles preia frâiele la Trooping the Colour în acest sfârșit de săptămână! Luni, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, va călări la parada de ziua sa de naștere, care va avea loc sâmbătă, 17 iunie, la Londra. Va fi pentru prima dată când un monarh britanic încalecă pe cal la acest eveniment din 1986, atunci a fost ultima dată când Regina Elisabeta a participat la procesiune pe iubitul ei cal Burmese.

În anii care au urmat, regina a preferat să ia o trăsură. Deși a încetat să mai călărească la Trooping the Colour, Regina Elisabeta a continuat să fie pasionată de călărie. Monarhul, care a murit în septembrie la vârsta de 96 de ani, a fost adesea văzută făcând plimbări în jurul reședințelor sale regale până la vârsta de 90 de ani. În 2021, s-a raportat că a încetat să își mai călărească poneii din cauza "disconfortului", dar o sursă a declarat pentru People că s-a întors în șa în anul următor.

Regina Elisabeta a transmis pasiunea ei pentru cai și echitație unora dintre copii și nepoți, unii dintre ei arătându-și abilitățile chiar în cadrul procesiunii Trooping the Colour.

Regele Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul William au călărit cu toții în anii trecuți în cadrul paradei. Regele Charles, Anne, în vârstă de 72 de ani, și William, în vârstă de 40 de ani, au participat cel mai recent la paradă anul trecut, în timp ce Andrew, în vârstă de 63 de ani, a participat ultima dată în 2019.

Tradiționala procesiune Trooping the Colour a fost anulată în 2020 și 2021 din cauza pandemiei COVID, deși ziua de naștere oficială publică a reginei a fost totuși sărbătorită cu mici festivități la Castelul Windsor. În ianuarie 2022, regina Elisabeta l-a destituit pe prințul Andrew de titlurile și patronajele sale militare, în urma scandalului din jurul relației sale cu Jeffrey Epstein, inclusiv rolul său ceremonial de colonel al Gărzilor Grenadier, pe care îl reprezenta anterior la Trooping the Colour. De atunci, această funcție a trecut la Regina Camilla.

După ce regina Elisabeta a murit și Regele Carol a urcat pe tron în septembrie 2022, el a devenit colonel-șef al celor șapte regimente ale Diviziei de Casație a armatei britanice. La evenimentul Trooping the Colour de sâmbăta aceasta, primul din timpul domniei sale regale, el va fi onorat în calitate de șef ceremonial al Grenadier Guards, Welsh Guards, Irish Guards, Blues and Royals, Life Guards și Coldstream Guards.

În cadrul festivităților, Regele Charles va călări de la Palatul Buckingham pe The Mall până la Horse Guard's Parade din Parcul St. James', unde va fi întâmpinat cu un salut regal.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe