Regele Charles și-a întrerupt vacanța de vară pentru a transmite un mesaj! De ce e îngrijorat monarhul

13 august 2023   Royals

Regele Charles și-a arătat "compasiunea" față de cei afectați de incendiile din Hawaii.

Într-un mesaj adresat sâmbătă președintelui Joe Biden, care a fost distribuit și pe site-ul oficial al Familiei Regale, Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, a dezvăluit: „Soția mea și cu mine am fost complet îngroziți să auzim de incendiile catastrofale care sunt în prezent în Maui, Hawaii".

Specificând că "pot doar să încerce să își imagineze amploarea devastării care a cuprins insula și angoasa sfâșietoare a celor ale căror mijloace de trai au fost afectate în mod dezastruos", monarhul a spus apoi că el și Regina Camilla "au dorit amândoi să transmită cele mai profunde condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în mod tragic, iar rugăciunile noastre rămân alături de toți cei ai căror apropiați sunt dispăruți și ale căror case au fost distruse".

„Pe măsură ce efortul de recuperare continuă, gândurile mele speciale se îndreaptă către echipele de intervenție de urgență extraordinar de curajoase și către locuitorii din Maui care își oferă sprijinul și asistența", a conchis Regele Charles. 

Mesajul regelui vine în contextul în care bilanțul morților din Maui, Hawaii, continuă să crească, iar estimările preliminare ale pagubelor provocate de incendiu se ridică la peste 1 miliard de dolari. Comitatul Maui a anunțat că numărul deceselor din Lahaina a crescut la 80 de persoane vineri, la ora locală 21.00, față de 67 de decese raportate la începutul zilei.

Pompierii continuă să lupte cu flăcările și să stingă focarele de incendiu în Lahaina, în zona rurală din Maui și în apropiere de Pulehu și Kihei, a precizat comitatul în ultimul său comunicat de presă, conform People

Președintele Biden, în vârstă de 80 de ani, a aprobat anterior declarația de dezastru a statului Hawaii, permițând ca fonduri federale suplimentare să devină disponibile pentru persoanele afectate din întreaga zonă.

Mai multe incendii de vegetație de mari dimensiuni au fost semnalate pentru prima dată marți pe insulă, iar orașul istoric Lahaina - o destinație rezidențială și turistică care datează din anii 1700 - a fost cel mai afectat.

Costul total al pagubelor provocate de incendiile din Maui este estimat la 1,3 miliarde de dolari, potrivit unei estimări preliminare a CoreLogic, care publică rapoarte privind datele despre proprietăți. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe