Regele Charles și Camilla, în centrul atenției la Ziua Ordinului Jartierei! Regina a fost numai un zâmbet

19 iunie 2023   Royals

Regele Charles, Regina Camilla, dar și Prințul William au defilat la evenimentul Garter Day, care a avut loc ieri în Marea Britanie. Soția monarhului a primit respectul pe care și-l dorea!

Regele Charles, Regina Camilla, Prințul William, dar și alți regali și luat parte la evenimentul Garter Day. Pentru prima dată, în calitate de moștenitor al tronului, Prințul William a participat la paradă.

Urmărit de soția sa, Kate Middleton, și accesorizat cu o pălărie cu pene albe de struț și pene de heron negru și îmbrăcat într-o pelerină de catifea, Prințul de Wales a mărsăluit la Garter Day, la Castelul Windsor. Există un motiv pentru care mantia lui pare cunoscută, același articol vestimentar l-a avut și la încoronarea tatălui său, Regele Charles, în luna mai.

Garter Day are loc în fiecare iunie, cu o mare procesiune a cavalerilor la Castelul Windsor, însoțită de o fanfară și de ofițeri ai Ordinului. Ziua începe cu investirea oficială de către monarh a noilor Companioni cu însemnele Ordinului în Sala Tronului de la Castelul Windsor. Membrii și ofițerii participă la un prânz oferit de suveran, iar apoi toți se îndreaptă pe jos spre Capela St. George pentru o scurtă slujbă în cadrul căreia sunt instalați noii membrii ai ordinului.

În urma Regelui Charles, care conducea familia la paradă pentru prima dată în calitate de monarh, Prințul William și ceilalți membri ai familiei regale au mărșăluit până la Capela St. George's. Printre cei care au luat parte la procesiune, s-a aflat și Regina Camilla, în vârstă de 75 de ani.

După slujbă, familia regală a făcut o plimbare cu trăsura trasă de cai până la Castelul Windsor. Regina Camilla a fost numai un zâmbet la celebrul eveniment. 

De la acest eveniment a lipsit în mod notabil Prințul Andrew. Chiar dacă fratele Regelui Charles este membru al ordinului, în ultimii doi ani i s-a interzis să aibă un rol public. Cu toate acestea, se crede că Prințul Andrew, care a căzut în dizgrație după interviul dezastruos în care a încercat să justifice prietenia sa cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru infracțiuni sexuale, s-a alăturat prânzului și recepției de la castel după slujbă. 

Foto: Getty Images

Mai multe