Regele Charles și Kate Middleton "sunt destul de apropiați". Relația specială a monarhului cu nora sa

27 decembrie 2023   Royals

E Kate Middleton preferata Regelui Charles?

Regele Charles și Regina Camilla au găzduit peste 500 de membri ai corpului diplomatic la recepția anuală de la Palatul Buckingham, pe 5 decembrie, acolo unde Kate Middleton, Prințesa în vârstă de 41 de ani, a a strălucit într-o rochie elegantă, purtând pe cap tiara istorică Lover's Knot.

"Ea s-a bucurat enorm de acea seară și părea în elementul ei", spune o sursă regală pentru publicația People."Ea știe rolul important pe care îl joacă familia în construirea de relații la nivel global în numele Regatului Unit", adaugă sursa. 

"Este clar că ea și regele sunt destul de apropiați - în unele privințe, mai apropiați decât e regele de William." Remarcând "relația fracționată" a prinților William și Harry cu tatăl lor, persoana din interior spune: "Doar recent William a fost mai apropiat de Charles - iar Kate a acționat ca un intermediar onest în acest sens."

La fel ca și alte consoarte regale din istorie, Kate Middleton a dezvoltat o duritate atât în fața publicului, cât și acasă, în mediul privat. "Ea are această imagine publică de a fi drăguță și zâmbitoare și, îndrăznesc să spun, inofensivă", a declarat pentru People autoarea regală Valentine Low.

"Dar, de fapt, ea are o minte puternică, o voință puternică și este pregătită să lupte pentru ceea ce vrea și pentru ceea ce crede că este corect". Despre rolul ei alături de soțul ei, un fost membru al personalului familiei regale spune: "Ea îi oferă lui William "reglajul direcțional". Ea ghidează familia și îl ghidează pe el".

Biograful regal Sally Bedell Smith adaugă: "Ei urmăresc inițiativele care sunt importante pentru ei. Nu fac presiuni pentru a-i suplini pe rege și pe Camilla - ei reprezintă un accesoriu incredibil". Caracterul de oțel al lui Kate Middleton a intrat în joc imediat după interviul bombă acordat de Harry și Meghan Markle lui Oprah Winfrey în 2021. După ce ducele și ducesa de Sussex au afirmat că au existat "îngrijorări și conversații despre cât de închisă" ar putea fi "pielea fiului lor, prințul Archie, când se va naște", Palatul Buckingham a publicat o declarație de 61 de cuvinte în numele reginei Elisabeta.

Declarația a subliniat faptul că "unele amintiri pot varia" cu privire la ceea ce s-a discutat în interviu - iar Low scrie în cartea sa Courtiers: Puterea ascunsă din spatele coroanei (care va fi lansată în septembrie) că Prințesa Kate Middleton a jucat un rol cheie în alcătuirea acestei formulări. "Ea a crezut că era foarte important ca acest lucru să nu rămână necontestat. Ea a dat dovadă de o adevărată putere și determinare pentru a clarifica faptul că poate exista un alt adevăr", spune Low. "Kate gândește strategic". "Ea va fi regină într-o zi și are la inimă interesele pe termen lung ale monarhiei și ale familiei regale".

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe