Regele Frederik a comis-o din nou! Era plecat într-un voiaj privat când mama sa a ajuns la spital

25 septembrie 2024   Royals

Face ce face și intră în gura lumii! Suveranul danez a produs din nou rumoare, după ce presa a aflat nu doar că nu și-a vizitat mama bolnavă la spital, ci și că era plecat din țară la distracție.

Acum câteva zile, presa a fost surprinsă să afle că Regina Margrethe a Danemarcei a fost internată în spital după o căzătură la Castelul Ferdensborg. Mama Regelui Frederick a trebuit să fie tratată de un specialist și a petrecut mai multe zile în spital. De fapt, după ce a fost externată, Casa Regală a anunțat incidentul prin care a trecut suverana emerită, care acum are mâna stângă în ghips, care o împiedică să facă unele mișcări de zi cu zi, plus un guler medical pe care trebuie să-l poarte câteva luni.

A fost, fără îndoială, o sperietură care a îngrijorat pe toată lumea din anturajul regal, Margrethe având deja 84 de ani și o intervenție recentă la coloană, pe lângă alte slăbiciuni ale vârstei. Așa că a fost o surpriză când fiul ei, actualul Rege al Danemarcei, a luat decizia de a pleca și de a călători în privat. Presa daneză, în special „Ekstra Bladet”, a fost cea care a scos la iveală această situație, criticată mai ales la nivel instituțional, întrucât ea este cea care își asumă funcțiile de reprezentare atunci când el este plecat.

După cum a dezvăluit ziarul german „Siegener Zeitun”, soțul Reginei Mary a călătorit în Germania, unde a fost fotografiat în compania Prințului Gustav Sayn-Wittgenstein, văr primar al lui, și a soției acestuia, scriitoarea americană Carina Axelsson, în timp ce se uitau la mașinile Porsche din cursa Röhrl Klassik. Această informație a apărut după ce Coroana daneză a emis un comunicat pentru a confirma absența lui Frederic: „Putem confirma că Majestatea Sa Regele se află într-un sejur privat în străinătate pentru weekend”, se arată în mesajul oficial, fără a dezvălui destinația călătoriei.

Presa a aflat, totuși, că Regele Federik a fost prezent la unul dintre cele mai importante evenimente pentru iubitorii de mașini și motoare. Începând de joia trecută, 150 de mașini istorice Porsche au fost expuse pe o distanță totală de 730 de kilometri, fiind prezentă și legenda raliurilor Walter Röhrl. Prințul Gustav Sayn-Wittgenstein și Regele Danemarcei s-au fotografiat la Castelul Bad Berleburg, o proprietate situată în landul german Renania de Nord-Westfalia, care este una dintre cele mai iubite locații pentru Familia Regală daneză. Vastul domeniu a fost martorul a numeroase nunți regale încă din secolul al XIII-lea.

Deși mulți sunt încă surprinși de zborul lui Federik într-un moment atât de critic pentru mama sa, adevărul este că el s-a asigurat că Regina Margrethe era pe „mâini foarte bune”. 

Tensiuni în Casa Regală daneză

Călătoria privată a lui Frederick în străinătate nu a făcut decât să pună gaz pe focul ultimelor controverse din Casa Regală daneză, care se află în plină agitație de la fotografiile în care Frederik a apărut alături de Genoveva Casanova mergând spre și ieșind din casa ei din Madrid. Abandonarea mamei sale într-un moment de o asemenea fragilitate, plus plecarea Prințului Christian în Africa pentru un an sabatic și începerea renovărilor Palatului s-au petrecut pe fondul nemulțumirii tot mai mari a populației față de monarhie.

Regele Federik continuă să scadă în sondaje, căci și presa daneză, până acum foarte înțelegătoare cu Familia Regală, a început să relateze și greșelile pe care le face. Iată un exemplu: „Dacă soțul lui Mary este mai fericit în aceste zile, are motive întemeiate. O creștere salarială de 17,3 milioane de coroane daneze (4,5 milioane de euro) pe lângă suma pe care o primea deja înainte de a deveni șeful Coroanei țării nordice”, a relatat «Ekstra Bladet» în iunie. Un motiv în plus pentru care a fost atât de aspru criticat.

FOTO: Casa Regală daneză, Profimedia

Mai multe