Regele Frederik și Regina Mary, sobri la o importantă paradă daneză. Ce eveniment au sărbătorit
Regele Frederik al X-lea al Danemarcei împreună cu soția sa, Regina Mary au participat ieri la o ceremonie de depunere de coroane de flori.
În Danemarca, a fost sărbătorită Ziua Drapelului cu o ceremonie comemorativă la Palatul regal din Copenhaga, Danemarca, joi.
În toată țara scandinavă, eroii danezi au fost celebrați de Ziua Drapelului.
5 septembrie este Ziua Drapelului Național pentru Forțele Armate Daneze. În această zi, soldații și alți membri ai serviciului care au servit în străinătate sunt recunoscuți pentru contribuțiile pe care le-au făcut, iar sacrificiile celor căzuți sunt onorate.
Cuplul regal danez a participat, de asemenea, la parada oficială cu ocazia zilei speciale de la Christiansborg Slotsplads în după-amiaza zilei de 5 septembrie, unde, printre altele, Comandamentul Regal de Onoare și-a exprimat prețuirea, când înșiși Majestățile Lor au depus coroane în memoria eroilor.
Toată atmosfera a fost foarte sobră. Regele Frederik și-a îmbrăcat uniforma militară, în timp ce Regina Mary a optat pentru o ținută neagră, pălărie cu boruri largi și un set spectaculos de bijuterii cu perle: colier și cercei.
Regina Mary are o siluetă adolescentină, ce părea și mai mult subțiată de alegerea sa vestimentară.
Frederik și Mary par că se descurcă de minune în primul lor an de când au trecut la domnie în Regat.
Încă din ianuarie, de când Regina Margareta a abdicat, cei doi își îndeplinesc sarcinile regale în mod impecabil.
Drapelul național al Danemarcei, numit și Dannebrog, este roșu, cu o cruce scandinavă albă care se întinde până la marginile drapelului; partea verticală a crucii este deplasată spre catarg. Designul steagului danez a fost apoi adoptat și de alte țări nordice: Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda. În timpul uniunii personale Norvegia-Danemarca, acest steag a rămas și steagul Norvegiei, până ce această țară și-a adoptat propriul drapel în 1821. Dannebrogul este cel mai vechi steag național încă folosit, datând încă din secolul al XIV-lea.
Foto: Profimedia & Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix