Regele Juan Carlos era înnebunit după Prințesa Diana. „A flirtat chiar și în fața Reginei”

15 octombrie 2024   Royals

Suveranul spaniol a întâlnit-o pe soția lui Charles timp de câteva veri la Palatul Marivent și, de fiecare dată, abia aștepta s-o revadă.

Regina Elisabeta a II-a îi trimitea pe Charles și pe Prințesa Diana în Spania în fiecare vară. Prinții de Wales luau avionul și își duceau copiii la Palatul Marivent cu Regele Juan Carlos și Regina Sofia. Au navigat, s-au pozat pe treptele palatului și le-au arătat tuturor cât de bine se înțelegeau ca familii.

Regele Juan Carlos și Regina Sofia își reactivaseră relațiile cu Regatul Unit, iar prezența tinerei familii regale britanice în Palma de Mallorca era cel mai bun mod de a arăta acest lucru. Prințul Charles și Prințesa Diana au petrecut patru veri la Marivent. Palatul, ocupat acum în cea mai mare parte de Regina Sofia și de sora sa, Irene, era, în acele zile, plin de râsete și voie bună. Căci acolo veneau în vizită și Regele Constantin al Greciei, fratele Reginei Sofia, cu soția lui, Regina Anne Marie.

Lady Di nu aștepta cu nerăbdare această experiență, după cum a explicat biograful ei, Andrew Morton, ceva timp mai târziu. Prințesa Diana i-a mărturisit că și-a petrecut întreaga ședere în Palma de Mallorca în baie. „Cu capul în toaletă”, a spus ea concret. Dar chiar și așa, ea a participat la toate activitățile estivale de la Palat. Desigur, dinamica Dianei, a lui Charles și a Regelui Juan Carlos și a Reginei Sofia era foarte diferită.

Însă, Regele Carlos era absolut înnebunit după Prințesa Diana. Ani de zile au existat multe teorii despre întâlnirea dintre ei. Monarhul și prințesa au pozat pentru camerele de luat vederi alături de familiile lor respective. Copiii, în special prinții Harry și William, erau principalii protagoniști. În timp ce fotografii își făceau treaba, Juan Carlos flirta cu Lady Di. „A flirtat și ea cu Juan Carlos, dar inocent, așa cum ar fi făcut orice femeie - cum să nu, când Charles era ca un bloc de gheață”, a explicat Lady Collin, expert în casele regale.

„Sunt sigură că mă place. A flirtat chiar și în fața Reginei”

Diana a fost chiar într-un moment de abandon total din partea lui Charles. De fapt, prințul a și lăsat-o singură la Palatul Marivent în mai multe rânduri. Obligațiile față de regină au fost scuza oficială, însă Prințesa Diana o bănuia pe Camilla că l-ar fi chemat la ea. Cert e că Charles s-a întors în Marea Britanie, iar Diana a rămas în Palma de Mallorca cu copiii ei și cu Regele Juan Carlos și Regina Sofia. Ea a profitat de ocazie pentru a face plajă, a se plimba cu iahtul și a petrece timp cu monarhul. O relație care devenea din ce în ce mai puternică, spre bucuria monarhului spaniol...

Era adesea lăsată singură în Marivent, deoarece Charles petrecea mai puține zile în Spania”, a scris Collin în biografia sa despre prințesă. „El a profitat de ocazie pentru a se îmbarca pe Virginian, însoțit de prietena sa, Lady Romsey. Prințul a avut propria sa versiune, în timp ce Diana de Wales încerca să reziste.

„E un afemeiat. Știu că e absurd, dar sunt sigură că mă place. A flirtat chiar și în fața Reginei”, i-a spus ea lui Ken Wharfe, bodyguardul ei. „Este un băgăreț”, a spus ea cu emfază. Juan Carlos și Diana petreceau de multe ori timp singuri în Palat. Diana avea să mărturisească, de asemenea, că Regina Sofia nu a plăcut-o în mod deosebit. Desigur, trecutul regelui Juan Carlos o făcea pe regină să fie precaută.

Monarhul și-a mărturisit întâlnirile cu Prințesa de Wales în timpul verilor sale la Marivent, prilejuite de supărarea constantă a Reginei Sofia și a Prințului Charles. Acesta din urmă a plecat enervat de presupusa atitudine a soției sale în fața Regelui Spaniei - deși ea a susținut întotdeauna că îl considera pe rege prea prietenos în timpul întâlnirilor lor din Palma de Mallorca.

Ceva, ceva tot era putred în Spania...

Un detaliu, însă, dă de gândit: potrivit cărții lui Kitty Kelly despre familia Windsor, mult mai târziu, în 1997, Regele Spaniei i-a trimis prințesei 45.000 de dolari în anul în care Diana a murit. Se pare că proprietarul sălii de sport pe care o frecventa a instalat camere pentru a o șantaja pe Diana, iar ea, neștiind ce să facă, a apelat la o persoană de încredere pentru a-i cere banii. Acesta a fost regele Juan Carlos.

Totuși, în ciuda apropierii lor, atât Diana, cât și Juan Carlos au avut propriile lor relații extraconjugale. Bodyguardul prințesei avea să mărturisească mai târziu că în timpul acelor veri Diana de Wales i-a mărturisit că avea o aventură, dar nu cu regele Spaniei, ci cu James Hewitt - același bărbat pe care Prințul Harry însuși îl credea tatăl său, din cauza asemănării incredibile.

Juan Carlos, la rândul său, era atunci în tandrețuri cu Marta Gayá. Prietena apropiată a monarhului făcea parte din cercul regelui în timpul verilor sale. De fapt, Marta Gayá a făcut parte din viața lui Juan Carlos timp de decenii și continuă să fie prezentă - lucru confirmat și de scurgerile de informații despre viața intimă a monarhului, care dovedește că Juan Carlos avea capacitatea de a avea mai multe femei lângă el în același timp, fără nicio problemă.

Singura care a trăit în singurătate a fost Regina Sofia. Înconjurată de fratele său, Regele Constantin al Greciei, și de cumnata sa, Regina Ane Marie, ea a rămas la Marivent în timp ce oaspeții și soțul ei își trăiau fiecare propria aventură.

FOTO: Getty Images, Profimedia

Mai multe