Regii Bulgarilor au însoţit Familia Regală în călătoria cu Trenul Regal

2 decembrie 2016   Royals

Anul acesta, în tradiţionala călătorie cu Trenul Regal, principii României au fost însoţiţi de oaspeţi din familiile regale europene.

Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria, au început pe 30 noiembrie 2016 călătoria anuală a Trenului Regal de 1 Decembrie, pornind de la Gara Regală Băneasa spre Sinaia.

Alături de Alteţele Lor Regale s-au aflat Majestăţile Lor Regele Simeon al II-lea şi Regina Margarita ai bulgarilor, dar şi Alteţa Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

Joi, 1 decembrie 2016, Trenul Regal a plecat din Sinaia spre Sibiu. În tren au fost invitaţi elevi merituoşi, voluntari ai Crucii Roşii, profesori, jurnalişti, personalităţi ale societăţii civile şi autorităţile locale ale comunităţilor vizitate.

Familia Regală s-a bucurat de numeroasa prezenţă a locuitorilor municipiilor şi oraşelor Sinaia, Buşteni, Predeal, Braşov, Codlea, Făgăraş, Avrig şi Sibiu.

La Făgăraş, Familia Regală a vizitat, în holul gării, expoziţia de fotografie „Casa Regală a României în imagini”, realizată de artistul fotograf Daniel Angelescu.

La Avrig, Familia Regală a vizitat, în holul gării, expoziţia de fotografie aniversară a 125 de ani de la punerea pietrei fundamentale a Gării din Avrig şi deschiderea lucrărilor de construcţie a căii ferate Sibiu-Avrig-Făgăraş-Braşov.

Iar în seara de 1 decembrie, Familia Regală a luat parte la concertul dedicat Zilei Naţionale, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Mai multe