Regina Camilla a împlinit 76 de ani! S-au tras salve de tun în cinstea ei, în mai multe orașe din UK

17 iulie 2023   Royals

Aceasta e prima aniversare a Camillei în calitate de Regină a Marii Britanii!

Regina Camilla este sărbătorită de familia regală astăzi. A împlinit 76 de ani, marcând astfel prima sa aniversare de la începutul domniei Regelui Charles și încoronarea lor de pe 6 mai. Familia și multe organizații din Marea Britanie i-au transmis public Reginei Camilla urări pentru ziua ei de naștere. În frunte au fost Kate Middleton și Prințul William, care i-au transmis urările lor pe pagina lor comună de Twitter.

„O zi de naștere foarte fericită Majestății Sale Regina", au scris ei, postarea fiind completată cu o fotografie cu un tort roz. „La mulți ani Majestății Sale Regina", au transmis ei și pe Instagram Stories. Imaginea pe care au ales-o pe Instagram a fost din excursia reginei Camilla la campionatul de tenis de la Wimbledon de săptămâna trecută, subliniind legătura pe care Kate Middleton, în vârstă de 41 de ani, o are cu turneul în calitate de patroană a All England Tennis and Croquet Club.

Și pe contul oficial de Facebook al familiei regale a apărut un mesaj pentru Regina Camilla. „Îi urăm Majestății Sale, Regina, o zi de naștere foarte fericită astăzi!".

Regina Camilla, sărbătorită cu salve de tun

Tot acolo, în urmă cu scurt timp, au apărut mai multe imagini arătând cum a fost sărbătorită Regina Camilla. Militarii au tras salve de tunuri, dar au și cântat în onoarea reginei lor. 

„Salvele de tunuri și muzica au marcat primul salut oficial pentru ziua de naștere a Reginei de la Aderarea Regelui în septembrie 2022. S-au tras salve de tun la Edinburgh, York, Hillsborough, Cardiff și Londra, iar The Band of the Irish Guards a interpretat "Happy Birthday" în timpul schimbării gărzii la Palatul Buckingham.

Salutul cu tunuri există de secole și reprezintă tragerea de tunuri sau de arme de foc în semn de respect, folosit pentru a marca ocazii speciale sau ca onoare militară”, e mesajul apărut pe pagina oficială de Facebook The Royal Family. 

Foto: Getty Images, Profimedia, Facebook The Royal Family

Mai multe