Regina Camilla, imaginea eleganței în turneul din Australia. A purtat alb și bijuterii de o mare valoare

21 octombrie 2024   Royals

Regele Charles și Regina Camilla au fost primiți cu căldură luni, când au aterizat în Canberra, marcând prima lor vizită în capitala Australiei în aproape un deceniu.

Pentru apariția de luni în Australia, Regina Camilla a arătat foarte elegant într-o rochie elegantă din crep de mătase albă de la Anna Valentine, accesorizată perfect cu o broșă cu diamante și perle, purtată anterior de Regina Elisabeta a II-a și de Regina Mamă.

Vizita Regelui și a Camillei marchează cea de-a 16-a vizită oficială a lui Charles în Australia, o țară care are o semnificație specială pentru el, deoarece a petrecut șase luni la școală aici în 1966, când era adolescent. Cu toate acestea, această călătorie este cu atât mai emoționantă cu cât este primul său angajament major în străinătate de la dezvăluirea diagnosticului său de cancer în februarie.

La sosirea în Canberra, cuplul regal s-a îndreptat spre Australian War Memorial, unde au depus un omagiu la Mormântul Soldatului Australian Necunoscut. A fost o întoarcere emoționantă la locul pe care l-au vizitat ultima dată în 2015, iar membrii publicului s-au adunat în număr mare pentru a-i vedea pe membrii familiei regale britanice. Printre mulțime s-a aflat și Georgia Bray, care, deși este republicană, s-a alăturat sărbătorii. 

„Sunt republicană, dar astăzi sunt monarhistă”, a spus Georgia zâmbind. „Sunt australiană, iar australienii sunt politicoși. Le vom ura regelui și reginei noastre un bun venit”. Printre entuziaștii regali s-a aflat și Lynton Martin din Melbourne, care purta o coroană și un costum împodobit cu Union Jacks. După ce l-a întâlnit deja pe Charles cu o zi înainte la Sydney, Lynton a sperat la o a doua întâlnire.

„Am avut norocul să mă întâlnesc ieri cu Regele Charles în Sydney, așa că sper să îl văd din nou astăzi”, a spus el entuziasmat. „Este o mare oportunitate de a-l întâmpina pe Rege în Australia și de a mă asigura că se simte ca acasă.”

Itinerariul regelui și al reginei în Canberra a inclus o vizită la Parlament, unde au fost întâmpinați de miniștri de rang înalt, membri ai sistemului judiciar și oficiali militari. 

Se știe că Regele Charles și Regina Camilla și-au început turneul australian la Sydney, unde, duminică, au fost întâmpinați de sute de binevoitori în fața bisericii anglicane St. Thomas' după ce au participat la o slujbă. Cuplul regal își va continua turneul cu alte angajamente în Sydney marți, înainte de a se îndrepta spre Samoa.

Foto: Getty Images

Mai multe