Regina Elisabeta are un nou portret. Unde este expus?

4 decembrie 2018   Royals

De-a lungul vieţii sale, suverana Marii Britanii a fost muza a nenumăraţi pictori, strângând un număr impresionant de picturi expuse în palatele şi clădirile importante din Londra, şi nu numai.

Cel mai recent portret al său a fost expus săptămâna trecută, la Royal Dining Room, în Palatul Holyrooadhouse din Edinburgh, reşedinţa oficială din Irlanda a Reginei Elisabeta. Tabloul în ulei a fost realizat de artistul Nicky Philipps şi o prezintă pe suverană într-o robă ceremonială, purtând un pandantiv St. Andrews şi Ordinul Thistle.

Regina a purtat, într-adevăr, această ţinută în iulie, cu ocazia slujbei anuale Order of the Thistle. Pe atunci, pe sub capa verde smarald, Regina Elisabeta purta o superbă rochie albă, la care asortase mănuşi albe şi o geantă argintie.

Este a doua oară când pictorul Nicky Philipps îi realizează un portret suveranei, prima oară fiind în 2016, la cea de-a 90-a aniversare a acesteia. ”Este un privilegiu enorm să pictez portretul pentru The Royal Company şi sper să fie o reprezentaţie relevantă a monarhului nostru”, a declarat Philipps pe site-ul lui oficial în legătură cu acel portret.

Un altul a fost expus şi la Windsor Castle, realizat de Stuart Brown, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de RAF Reginment. Acesta o prezintă pe suverană într-o rochie de-un albastru serenity, accesorizată cu o broşă dăruită ei de către RAF Regiment. Regina a vizitat deja camera în care se află acest tablou şi s-a declarat încântată de rezultat.

Mai multe