Regină în toată puterea cuvântului! Premieră istorică pentru Mary a Danemarcei, iată ce nou rol a primit!

23 septembrie 2024   Royals

Rolul istoric care i-a revenit recent lui Mary a Danemarcei, pentru prima dată de când este regină.

Se întâmplă și la puțin timp după spitalizarea fostei regine, Margareta a Danemarcei, după ce a căzut la domiciliul său.

Vineri s-a aflat că fosta suverană, în vârstă de 84 de ani, a fost externată din spital după ce a căzut la domiciliul său, Palatul Fredensborg. Totodată a venit și anunțul legat de rolul ce i-a revenit lui Mary a Danemarcei pentru prima dată de când este regină.

Soția regelui Frederik în vârstă de 52 de ani a activat ca regentă în weekendul ce tocmai s-a încheiat, în timp ce monarhul danez era plecat în afara granițelor țării. Și da, întrucât nici fiul moștenitor Christian nu s-a aflat în regat, a fost de datoria reginei să preia frâiele țării.

Este un rol istoric pe care Mary nu a avut până acum ocazia să îl exercite. De fiecare dată când Frederik era plecat, în țară se afla Christian. Ei bine, fiul cel mare al Regelui și al Reginei Danemarcei s-a decis să aibă un an sabatic. Tânărul care a împlinit 18 ani anul trecut nu a dat la facultate anul acesta și s-a mutat tocmai în îndepărtata Africă.

Viitorul rege, în vârstă de 18 ani, care va împlini 19 ani în luna octombrie, stă în Africa de Est pentru o „ședere prelungită”, până în luna decembrie.

Adolescentul va lucra la ferme în timpul călătoriei sale, pe măsură ce va cunoaște comunitatea pe care o vizitează, a mai dezvăluit Palatul. El va învăța mai multe și despre Africa.

Prințul moștenitor danez Christian urmează „o tradiție îndelungată conform căreia succesorii la tron ​​pleacă în sejururi prelungite peste hotare în timpul tinereții lor și au ocazia să se dezvolte și să experimenteze lumea”, a mai spus palatul danez într-un comunicat.

Tatăl său, regele Frederik, a călătorit în Mongolia în 1986 și a lucrat la o podgorie din California în 1989, în perioada în care era prinț.

Mama sa, Regina Margareta, care a abdicat de pe tron ​​pe 31 ianuarie 2023, a călătorit în America de Sud în anii 1960.

Călătoria Prințului Christian a început la doar două luni după ce și-a sărbătorit absolvirea liceului.

Foto: Profimedia

Mai multe