Regina Margareta, apariție spectaculoasă în balconul regal lângă nepoții pe care i-a lăsat fără titluri

18 aprilie 2023   Royals

Margareta a II-a este regina actuală în Danemarca, singura suverana rămasă în Europa, după decesul Elisabetei a II-a a Marii Britanii.

Regina Margareta a Danemarcei a împlinit pe 16 aprilie 83 de ani, ocazie cu care a fost sărbătorită, cu mare fast, de supușii săi danezi.

Iar Regina Margareta a Danemarcei le-a făcut acestora o surpriză și i-a adus în balconul regal inclusiv pe nepoții pe care i-a lăsat fără titluri princiare de la 1 ianuarie 2023. Da, alături de suverană s-au aflat cei doi fii ai acesteia și familiile lor complete: Prințul moștenitor Frederik și soția acestuia, Prințesa moștenitoare Mary, cu cei patru copii ai lor: Prințul Christian, Prințesa Isabella, Prințul Vincent și Prințesa Josephine și mezinul Reginei Margareta, Prințul Ioachim, alături de soția sa, Prințesa Marie, cei doi copii biologici ai lor, contele Henrik și contesa Athena, dar și cei doi fii ai Prințului Ioachim din mariajul anterior: conții Nikolai și Felix.

Mii de oameni i-au urat Majestății Sale Regina Margareta a II-a a Danemarcei felicitări cu ocazia împlinirii a 83 de ani. De la balconul Palatului Christian IX din Amalienborg, sărbătorita le-a făcut cu mâna supușilor, alături de copiii și nepoții săi.

Această ieșire este binevenită în regat, mai ales că decizia Reginei Margareta de a retrage titlurile princiare nepoților din partea fiului Ioachim a fost condamnată de mulți.

În septembrie anul trecut, Casa Regală Daneză a anunțat decizia Reginei de a schimba titlurile copiilor lui Ioachim: „Decizia Reginei este în conformitate cu ajustările similare pe care alte case regale le-au făcut în diferite moduri în ultimii ani”, a menționat Casa Regală la acea vreme. „Prin decizia ei, Majestatea Sa Regina dorește să creeze cadrul pentru ca cei patru nepoți să își poată modela propria viață cu o lejeritate mult mai mare, scăpând de constrângerile inerente și îndatoririle speciale pe care le implică o afiliere formală la o asemenea instituție cum este Casa Regală a Danemarcei.”

Mama contelui Nikolai, contesa Alexandra de Frederiksborg, a mărturisit publicației Billed Bladet că fiul său a fost foarte afectat de decizie, spunând că e o experiență prin care nu-și dorea să treacă, dar că e recunoscător pentru anii în care a fost Prinț al Danemarcei. De asemenea, și copiii mai mici ai Prințului Ioachim au suferit în urma deciziei bunicii lor, de a le retrage titlurile princiare, iar acesta nu a fost un secret.

Este bine că au găsit o cale de reconciliere și iată că și nepoții văduviți de titluri i-au fost alături Reginei, la ceas aniversar.

Foto: Getty și Instagram

Mai multe