Regina Margrethe a Danemarcei, internată în spital după ce a căzut în propriul castel! În ce stare e acum

19 septembrie 2024   Royals

Regina Margrethe a Danemarcei, care a abdicat la începutul acestui an în favoarea fiului său, Regele Frederik, a fost internată într-un spital după ce a căzut în locuința sa.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, care a abdicat spre surprinderea tuturor la începutul acestui an, a fost internată într-un spital după ce a căzut în locuința sa, a anunțat joi presa daneză, adăugând că starea ei e stabilă.

În vârstă de 84 de ani, Regina Margrethe a fost internată miercuri seară la spitalul universitar din capitala daneză, unde e ținută sub oservație, după ce a căzut în locuința ei, la castelul Fredensborg, la nord de Copenhaga. 

„Conform circumstanțelor, regina se simte bine, dar a fost internată pentru observație pentru moment”, a declarat șefa departamentului de comunicare a casei regale daneze, Lene Balleby. Casa regală nu a transmis momentan alte informații. 

Se știe însă că Regina Margrethe urma să participe la un eveniment astăzi, marcând cea de-a 75-a aniversare a Departamentului de arheologie de la Universitatea Aarhus, însă participarea sa a fost anulată.

Regina Margrethe a studiat arheologia preistorică la Universitatea din Copenhaga și a declarat anterior că, dacă nu ar fi fost monarhul Danemarcei, ar fi devenit arheolog.

Regina Margrethe a abdicat după 52 de ani de domnie

În ianuarie, Regina Margrethe a devenit primul monarh danez care a abdicat în aproape 900 de ani. Tot atunci ea a predat tronul fiului său, prințul moștenitor Frederik, care a devenit Regele Frederik.

În cei 52 de ani de domnie, Regina Margrethe a susținut mereu că nu va renunța, însă o intervenție chirurgicală la spate și mai multe afecțiuni au împiedicat-o să muncească la fel de mult ca în trecut. „Am decis că acum este momentul potrivit. La 14 ianuarie 2024, la 52 de ani după ce i-am succedat iubitului meu tată, voi renunţa la funcţia de regină a Danemarcei. Voi preda tronul fiului meu, prinţul moştenitor Frederik”, a anunţat ea.

Regele Frederik și Regina Mary, soția lui, sunt noii monarhi ai Danemarcei. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe