Regina Mary a Danemarcei, ca o adiere de primăvară în plină toamnă, într-o ținută cu o fustă înflorată

25 septembrie 2024   Royals

Frumoasa și eleganta Regină Mary a Danemarcei a afișat una dintre cele mai șic ținute ale ei din ultima vreme, la un eveniment care a avut loc, pe 23 septembrie, la Opera din Copenhaga.

Soția Regelui Frederik al Danemarcei, împreună cu Ministrul Educației și Cercetării danez au înmânat premii pentru predare unui număr de șapte profesori din învățământul superior din regat. 

Cu această ocazie, regina-consoartă a ales o ținută extrem de fresh, cu aer primăvăratic, compusă dintr-o bluză bleu ciel și o fustă plisată albă, cu imprimeu floral. Ca accesorii, soția lui Frederik a ales o geantă de mână roșie și o pereche de pantofi nude. În materie de coafură și machiaj, totul a fost perfect stilizat pentru regina în vârstă de 52 de ani, care a adoptat, în ultima vreme, o nuanță ceva mai deschisă la păr.

Cu această ocazie, regina daneză a dat și detalii despre starea de sănătate a soacrei sale, Regina Margrethe, în vârstă de 84 de ani, care a fost spitalizată în urma unei căzături serioase. 

Fosta suverană Margrethe, care a luat decizia șocantă de a abdica în luna ianuarie, pentru a-i permite fiului ei, Regele Frederik, să domnească, a fost externată săptămâna trecută, fiind tratată în spital după ce a suferit un accident la Castelul Fredensborg.

Vinerea trecută, publicația daneză DR a preluat o declarație oficială a Palatului Regal Danez despre starea reginei octogenare, spunând că aceasta a fost externată, dar a suferit o contuzie la vertebrele gâtului și o fractură la mâna stângă, în timpul căderii.

Înainte de evenimentul din Copenhaga, regina Mary a oferit ieri o actualizare cu privire la starea lui Margrethe, spunând: „În aceste circumstanțe, se descurcă foarte bine. Am avut ocazia să o vizitez de câteva ori, de când a venit acasă. E foarte optimistă, mulțumesc pentru întrebare".

Foto: Facebook, Profimedia

Mai multe