Regina Mary a Danemarcei, superbă într-o rochie de bal alb-negru, la brațul chipeșului ei soț, Frederik

27 septembrie 2024   Royals

Seara trecută, Regele și Regina Danemarcei au participat la o cină de gală, cu ocazia celei de-a 400-a aniversări a Bursei de Valori.

Cina a avut loc la Palatul Moltkes din Copenhaga, iar cuplul suveran danez a fost unul deosebit de elegant, Regina Mary strălucind, ca de obicei, printre invitați. Soția regelui danez a ales o rochie lungă, albă, cu imprimeu floral negru și o centură neagră în talie, care i-a subliniat silueta subțire.

Cât despre soțul ei, Regele Frederik a fost, la rândul lui, deosebit de elegant și chipeș într-un smoking negru cu papion, care i-a venit ca turnat. Regina Mary a ales să-și coafeze părul simplu, pieptănat drept, lăsând la vedere o pereche de cercei lungi, cu pietre roșii.

Ieșirea celor doi vine după ce eleganta Regină Mary a Danemarcei a afișat una dintre cele mai șic ținute ale ei din ultima vreme, la un eveniment care a avut loc pe 23 septembrie, la Opera din Copenhaga.

Cu această ocazie, regina-consoartă a ales o ținută extrem de fresh, cu aer primăvăratic, compusă dintr-o bluză bleu ciel și o fustă plisată albă, cu imprimeu floral. Ca accesorii, soția lui Frederik a ales o geantă de mână roșie și o pereche de pantofi nude. În materie de coafură și machiaj, totul a fost perfect stilizat pentru regina în vârstă de 52 de ani, care a adoptat, în ultima vreme, o nuanță ceva mai deschisă la păr.

Cu această ocazie, regina daneză a dat și detalii despre starea de sănătate a soacrei sale, Regina Margrethe, în vârstă de 84 de ani, care a fost spitalizată în urma unei căzături serioase. 

Fosta suverană Margrethe, care a luat decizia șocantă de a abdica în luna ianuarie, pentru a-i permite fiului ei, Regele Frederik, să domnească, a fost externată săptămâna trecută, fiind tratată în spital după ce a suferit un accident la Castelul Fredensborg.

Vinerea trecută, publicația daneză DR a preluat o declarație oficială a Palatului Regal Danez despre starea reginei octogenare, spunând că aceasta a fost externată, dar a suferit o contuzie la vertebrele gâtului și o fractură la mâna stângă, în timpul căderii.

Înainte de evenimentul din Copenhaga, regina Mary a oferit ieri o actualizare cu privire la starea lui Margrethe, spunând: „În aceste circumstanțe, se descurcă foarte bine. Am avut ocazia să o vizitez de câteva ori, de când a venit acasă. E foarte optimistă, mulțumesc pentru întrebare".

Foto: Facebook, Profimedia

Mai multe