Regina Mathilde, superbă la festivitățile din Belgia! Aceeași pălărie a avut-o la încoronarea lui Charles

23 iulie 2024   Royals

Cu familia regală alături de ea, Regina Mathilde a fost imaginea eleganței regale la festivitățile de ziua Belgiei. Mulți observatori regali au observat că ținuta purtată este aceeași pe care a avut-o și la alt eveniment regal important.

Pe 21 iulie este sărbătoarea națională a Belgiei. Duminică, familia regală belgiană s-a alăturat festivităților. Împreună cu publicul, familia regală a asistat la o paradă militară la Palais Royal. Cu toate acestea, printre tot fastul și circumstanțele, observatorii regali au observat un detaliu la ținuta impresionantă purtată de Regina Mathilde. 

Ea a purtat o pălărie Philip Treacy pentru sărbătorirea Zilei Naționale, aceeași piesă pe care a ales-o pentru o altă ocazie ilustră: încoronarea Regelui Charles în 2023. Regina Mathilde a purtat pălăria de fildeș când a intrat în Westminster Abbey la braț cu soțul ei, Regele Philippe, în acea zi istorică de anul trecut.

În mod clar, designerul irlandez de pălării, care a fost descris drept „cel mai mare modist în viață” și a lucrat cu prințese precum Prințesa Beatrice, Prințesa de Wales și Regina Camilla, este preferatul Reginei Mathilde pentru evenimentele regale somptuoase.

La această ieșire a sa, de Ziua Națională, Regina Mathilde a asortat piesa cu o rochie crem asortată, o ținută mai discretă, dar nu mai puțin elegantă, decât ansamblul roz aprins pe care l-a purtat la încoronarea lui Charles.

Despre Ziua Națională a Belgiei

Sărbătoarea anuală comemorează jurământul de credință al lui Leopold de Saxa-Cobourg față de constituția țării în 1831, marcând independența față de Țările de Jos și făcându-l primul rege al Belgiei.

Această zi este deosebit de importantă pentru Regina Mathilde și Regele Philippe, deoarece marchează aniversarea urcării pe tron a regelui după ce tatăl său, regele Albert al II-lea, și-a anunțat abdicarea în urmă cu unsprezece ani.

Astfel, familia regală a fost prezentă în număr mare la sărbătorile de duminică. Prințesa Elisabeta, moștenitoarea extrem de populară a tronului, abia și-a încheiat studiile la Universitatea din Oxford, dar a revenit în Belgia pentru a petrece alături de Regina Mathilde, Regele Philippe și frații ei, Prințesa Eleonore, 16 ani, Prințul Gabriel, 20 de ani, și Prințul Emmanuel, 18 ani.

Foto: Getty Images

Mai multe