Regina Rania a Iordaniei, o adevărată inspirație de toamnă. Cât de cool a apărut bunica regală!

23 octombrie 2024   Royals

Regina Rania a Olandei a fost o apariție foarte cool, zilele trecute, atunci când consoarta regală s-a întâlnit, la Amman, cu un grup de tineri proiectanți din regat.

N-am mai văzut-o pe regina iordaniană de o lună, această luând o pauză de la evenimentele publice, poate și pentru că a devenit, pentru prima oară, bunică. 

Demonstrându-și gustul vestimentare încă o dată, Rania a ajuns la întâlnirea cu tinerii antreprenori purtând o bluză neagră simplă, cu mâneci scurte, completată de o pereche de pantaloni cargo kaki, cu talie înaltă. Ea și-a accesorizat look-ul cu o pereche de ochelari de soare cu rame de un verde închis, care s-au asortat cu geanta ei măslinie, de la brandul JW Anderson.

Cool, relaxat, ireproșabil!

La întâlnirea de la Amman, găzduită de Regina Rania, tinerii iordanieni au avut șansa de a împărtăși detalii despre proiectele la care lucrează, pe care soția Regelui Abdullah le-a susținut anterior printr-o schemă de sponsorizare, precum și oportunitățile de locuri de muncă pe care le-au creat și planurile lor de creștere.

Din imaginile făcute publice, observăm că, în timp ce regina în vârstă de 54 de ani adoptă o ținută cu totul occidentală, majoritatea femeilor prezente la întâlnire, mai tinere decât ea, poartă vălul islamic pe cap și sunt bine acoperite, în haine lungi tradiționale. 

Legat de decizia ei de a nu purta batic pe cap, privită cu neplăcere de iordanienii tradiționaliști, soția regelui a comentat: „Chiar cred că religia este un lucru foarte personal. Multe femei din țara mea poartă hijab și veți găsi, de asemenea, și multe femei îmbrăcate ca mine. Uneori nu-mi vine să cred că există o dezbatere uriașă despre o problemă care n-ar trebui să fie cu adevărat o problemă”.

În țara ei, Rania a primit și altfel de critici, cum că obișnuiește să-și afișeze cu ostentație luxul, în timp ce o mare parte a populației din Iordania trăiește la limita sărăciei. 

Acuzată de frivolitate și risipă, Rania a vorbit despre această problemă într-un interviu acordat revistei Harper's Bazaar Arabia: „Unul dintre dezavantajele de a fi o femeie în ochii publicului este că întotdeauna există și vor exista comentarii despre cum mă îmbrac sau despre aspectul meu. Aș vrea ca meseria mea să fie cea care să mă definească, nu garderoba mea".

Foto: Getty Images, Profimedia, Instagram

Mai multe