Regina Rania a Iordaniei, o Cindy Crawford a Orientului: cum a motivat ea faptul că nu poartă hijab

24 septembrie 2024   Royals

Este una dintre cele mai stilate regine din lume și se diferențiază de femeile din lumea ei prin ținuta ei vestimentară.

Într-adevăr, regina consoartă în vârstă de 54 de ani, deși trăiește într-o țară musulmană, nu este văzută purtând acel văl islamic pe cap la aparițiile ei publice. Imaginea ei este cu atât mai discrepantă în situațiile în care pozează în mijlocul femeilor din țara ei, Iordania, care adoptă voluntar sau nu portul impus de religia islamică, fiind acoperite din cap până-n picioare. 

Acest subiect este, însă, sensibil pentru soția Regelui Abdullah al II-lea. Deseori, Rania a Iordaniei și-a exprimat frustrarea pentru faptul că mass-media vorbește mai mult despre hainele ei decât despre activitatea ei socială.

Cu părul ei lung și ochii negri seducători, Rania a fost supranumită Cindy Crawford a Iordaniei, tocmai pentru că ținuta ei nu este una tipică pentru femeia musulmană. Legat de decizia ei de a nu purta batic pe cap, privită cu neplăcere de iordanienii tradiționaliști, soția regelui a comentat: „Chiar cred că religia este un lucru foarte personal. Multe femei din țara mea poartă hijab și veți găsi, de asemenea, și multe femei îmbrăcate ca mine. Uneori nu-mi vine să cred că există o dezbatere uriașă despre o problemă care n-ar trebui să fie cu adevărat o problemă”.

În țara ei, Rania a primit și altfel de critici, cum că obișnuiește să-și afișeze cu ostentație luxul, în timp ce o mare parte a populației din Iordania trăiește la limita sărăciei. Stilul de viață regal al soției lui Abdullah a fost estimat că se ridică la cheltuieli de peste 250.000 de euro pe an. Și asta în 2018.

Acuzată de frivolitate și risipă, Rania a vorbit despre această problemă într-un interviu acordat revistei Harper's Bazaar Arabia: „Unul dintre dezavantajele de a fi o femeie în ochii publicului este că întotdeauna există și vor exista comentarii despre cum mă îmbrac sau despre aspectul meu. Aș vrea ca meseria mea să fie cea care să mă definească, nu garderoba mea".

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe