Regula parentală a Prințesei Kate pe care o consideră „la fel de importantă ca excelența la matematică”
Prințesa Kate și Prințul William au muncit mult pentru a le insuflat copiilor lor valori consistente, dar și pentru a le oferi un mediu de creștere cât mai normal posibil.
Desigur, nu are cum să fie ușor, având în vedere statutul lor, regalitatea. Însă educația la Casa Regală britanică este una solidă, iar micuții ștrengari de Wales sunt trei copii bine crescuți și empatici.
Superba Kate este prima care se ocupă zilnic de educație și vrea să le insufle calități demne de poziția lor în societate. E foarte atentă la educația timpurie, pe care o consideră vitală în evitarea anumitor derapaje ce apar mai târziu, eventual în adolescență.
Prințesa Kate este viitoarea regină, dar a subliniat ori de câte ori a avut ocazia că meseria de mamă este prioritatea ei principală.
Chiar dacă îndatoririle regale îi ocupă mult timp, exceptând ultimele luni când s-a tratat de cancer și s-a ocupat exclusiv de ea, la domiciliu, prințesa petrece de asemenea, mult timp acasă cu copiii ei, Prințul George, 11 ani, Prințesa Charlotte, 9 ani, și Prințul Louis, 6 ani.
Cei patru se bucură la maxim de numeroase activități distractive în familie: joacă cărți, sar pe trambulină, gătesc, pun masa, iar Prințesa Kate a dezvăluit odată că-și petrece timpul încercând să-i învețe copiii anumite calități pe care ea le consideră la fel de importante ca „matematica”.
Această strategie face parte din scopul ei și al Prințului William de a oferi celor trei copii o educație cât mai normală înainte de a-și începe îndatoririle lor regale, cu fiul lor cel mare, Prințul George, al doilea în linia de succesiune la tron.
Potrivit The Mirror, Prințesa de Wales a spus odată: „Părinții mei m-au învățat despre importanța unor calități umane esențiale precum bunătatea, respectul, onestitatea și îmi dau seama cât de importante au fost aceste valori de-a lungul vieții mele.”
De aceea, le-a luat ca atare și le transmite mai departe valorizându-le la maxim și considerându-le ca parte de inteligență emoțională, de aceeași importanță ca, de exemplu, excelența la matematică.
Căci în final, ce folos să ai o minte sclipitoare, dacă nu știi să fii om?
Foto: Profimedia