Retragerea lui Meghan Markle, o "pierdere devastatoare pentru monarhia britanică". Cine spune asta?

26 decembrie 2023   Royals

Un autor regal a susținut că plecarea lui Meghan Markle din familia regală britanică a fost o adevărată pierdere pentru firmă și, totodată, a dezvăluit motivele pentru care ducesa a luat, de fapt, această decizie.

Un autor regal a calificat plecarea lui Meghan Markle din familia regală drept o "pierdere pentru monarhie", care nu a putut face față faptului că aceasta este o femeie "foarte independentă". Prințul Harry și Meghan Markle s-au retras din rolurile lor de seniori ai familiei regale în 2020, hotărârea lor având la bază mai multe motive. 

Prințul Harry a declarat că decizia s-a datorat obsesiei neîncetate a presei cu care s-a confruntat soția sa, la care se adaugă constrângerile vieții regale, dar alții au speculat că cei doi aveau ambiții dincolo de familie. Autoarea regală Jane Marguerite Tippett a susținut pentru 9Honey că: "Probabil că a fost o situație foarte complicată, cea în care s-a aflat Meghan".

Inițial s-au făcut comparații între Meghan Markle și Wallis Simpson, o altă americancă divorțată care a intrat în familia regală. Cu toate acestea, Tippett a respins ideea că istoricul marital al lui Meghan Markle ar fi fost sursa de discordie. În schimb, ea a sugerat că independența lui Meghan Markle a fost cea care a reprezentat o provocare pentru Familia Regală. Ea a spus: "Nu este o problemă: "Instituția nu a înțeles cum să se descurce cu o femeie, nu atât de mult divorțată, ci care a avut o viață foarte independentă, care a avut o educație, care a trăit primii 35 de ani din viața ei ca cineva care a luat propriile decizii, și-a spus propria poveste, și probabil că nu s-au confruntat cu acest lucru în modul poate cel mai pragmatic."

Tippett a recunoscut că răspunsul lui Harry și Meghan la sistemul din care au evadat nu a fost calculat pentru un succes pe termen lung. Indiferent de motivele care au stat la baza plecării regale, deseori denumită "Megxit", Tippett și-a exprimat convingerea că Palatul Buckingham este acum mai sărac din cauza acesteia, notează The Express

Ea a continuat: "Este o pierdere pentru monarhie să nu îi avem, pentru că au lucrat la organizații caritabile interesante, la proiecte interesante." 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe