Bleumarin sau roșu? Regina Olandei ne oferă lecții de eleganță atemporală

24 octombrie 2024   Royals

Chiar dacă ea e, de departe, „regina culorilor”, Maxima a Olandei are și un simț rafinat pentru vestimentația uni, care rămâne un etalon al regalității.

Poate că o vedem adesea în explozii de culoare și combinații cromatice neașteptate, însă de multe ori alege și rafinatele „total looks”, care îmbracă atât de bine și dau o notă de eleganță absolută.

Săptămâna aceasta, Regina Maxima a Olandei a oferit un masterclass de stil, etalându-și această versatilitate de la o rochie pointillistă în mai multe tonuri purtată la un concert, până la alte două ținute, dominate de un finisaj monocrom foarte vibrant.

Mai întâi, Regina Olandei ne-a impresionat cu o ținută bleumarin clasică, semnată Oscar de la Renta, atunci când a participat la inaugurarea unei noi fabrici în orașul portuar Delfzijl. O schimbare de ton care i s-a potrivit foarte bine și care a contrastat frumos cu detaliile de dantelă olandeză, spartă, care au dat o notă și mai specială ținutei sale (ea fiind argentiniancă de origine și aducând astfel un omagiu tradițiilor țării soțului ei).

Într-o zi ușor răcoroasă, Regina Țărilor de Jos a purtat peste rochie o haină reversibilă în culorile albastru marin și gri de la Natan Couture x Alicia Audrey. Este un articol de îmbrăcăminte din lână pe care l-a purtat pentru prima dată acum un an și care, până în acum, a tot revenit în outfit-urile ei. Nici rochia Oscar de la Renta nu e nouă, ci o tot poartă de doi ani încoace. Pălăria, cerceii lungi și pantofii de piele întoarsă cu toc de 10,5 centimetri, de la Gianvito Rossi (în garderoba ei din 2018), au creat un look evergreen.

În următoarea zi, Máaima a Olandei a vizitat un spital din Alkmaar, pentru care a ales o ținută completă de un roșu foarte vibrant, formată dintr-un palton cu mâneci lungi și croială dreaptă, cu un guler înalt, cu volane.

Semnată de casa Natan, la care apelează adesea, soția Regelui Willem Alexander emana un aer rafinat, tipul acesta de îmbrăcăminte purtându-se de câteva decenii încoace. O eleganță atemporală menită să servească drept inspirație pentru doamnele care au cam uitat de fuste și de rochii în schimbul modei lejere, sport.

FOTO: Profimedia, Casa Regală

Mai multe